5 منبع غذایی برای افزایش انرژی و کاهش خستگی
به گزارش فروش برتر، ویتامین B12 در کمک به سلول ها برای محافظت از عصب ها نقش حیاتی و مهمی بر عهده دارد، همه ما باید با بهترین منابع ویتامین B12 آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم به ارتقای سلامت و تندرستی مان کمک کنیم.

ویتامین B12 یکی از ویتامین های ضروری برای بدن است که در بدن تولید نمی شود. خبرنگاران در این مطلب به 5 منبع غذایی ویتامین ب 12 اشاره می کند.
گوشت گوساله
گوشت گوساله حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B12 است. برای مثال، هر 190 گرم از گوشت گوساله حدود 11 میکروگرم ویتامین B12 به بدن می رساند که اندازه قابل توجهی محسوب می شود. البته مواد مغذی دیگری هم در گوشت گوساله وجود دارند که همگی برای سلامتی مفید هستند. درواقع، گوشت گوساله نه تنها منبع خوبی برای دریافت پروتئین محسوب می شود که برای استخوان ها، عضله ها و سلامت عمومی سلول ها ضروری است بلکه املاح خاصی مثل آهن، زینک (روی) و سلنیوم را هم به بدن می رساند.
شیر
شما با مصرف شیر و دیگر محصولات لبنی مانند ماست و پنیر می توانید مقادیر خوبی از ویتامین B12 را به بدن برسانید. هر یک لیوان از شیر کامل یا پرچرب حدود 1.1 میکروگرم ویتامین B12 دارد. با توجه به اینکه مقادیر زیادی از مواد مغذی دیگری مانند کلسیم هم در شیر و دیگر محصولات لبنی یافت می شوند، استفاده روزانه از این مواد غذایی می تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت ما داشته باشد.
تخم مرغ
تخم مرغ یکی از بهترین منابع پروتئینی محسوب می شود، در حالی که یکی از منابع کلیدی برای دریافت ویتامین B12 نیز هست. درواقع، هر عدد تخم مرغ حدود 1.4 میکروگرم ویتامین B12 دارد. بنابراین، خوردن 2 عدد تخم مرغ در وعده صبحانه می تواند به تامین ویتامین B12 روزانه بدن کمک کند. مواد مغذی مهم دیگری هم در تخم مرغ وجود دارند؛ ویتامین D که برای سلامت استخوان ها، دندان ها و عضله ها ضروری است، سلنیوم و همچنین کولین. ماده کولین به متابولیسم طبیعی چربی و عملکرد مطلوب کبد کمک می رساند. اگر نگران اضافه وزن خود هستید مطلب 4 خوراکی خوشمزه برای از بین بردن چربی شکم را از دست ندهید.
ماهی سالمون و قزل آلا
ماهی های چرب مانند سالمون و قزل آلا جزو بهترین منابع برای دریافت ویتامین B12 هستند. هر 100 گرم از این ماهی ها حدود 4.15 میکروگرم ویتامین B12 دارد. ماهی های ساردین و خال مخالی هم گزینه های خوبی برای دریافت این ویتامین هستند. ماهی سالمون و قزل آلا در گروه ماهی های چرب قرار می گیرند و درنتیجه مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا-3 را هم وارد بدن می کنند که اهمیت ویژه ای برای سلامت قلب و مغز دارند.
جگر و قلوه
جگر و قلوه گوساله یا گوسفند جزو غذاهای همه پسند نیستند اما یکی از بهترین منابع غذایی برای دریافت ویتامین B12 محسوب می شوند. در واقع، هر 100 گرم از جگر یا قلوه حدود 85.7 میکروگرم ویتامین B12 دارد که اندازه بسیار زیادی است. وجود آهن در جگر و قلوه هم به کاهش احساس خستگی کمک می کند، درحالی که ویتامین A نهفته در آن ها برای ارتقای سلامت بینایی مفید است. البته خانم های باردار باید از خوردن این غذاها خودداری کنند زیرا ویتامین A موجود در آن ها می تواند برای جنین مضر باشد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه با زیره سبز لاغر شوید؟ را بخوانید.
منبع: پیام دلتا