همه آنچه درباره کرونای انگلیسی باید بدانید؛ ویروس جهش یافته چقدر خطرناک است؟
به گزارش فروش برتر، کرونای انگلیسی بنابر اعلام وزیر بهداشت به ایران رسیده و سوالات بسیاری درباره این ویروس مطرح شده است.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران به نقل از باشگاه خبرنگاران، در روز هایی که زندگی ما در سایه یک ویروس میکروسکوپی دست خوش تغییر شده، ردپای یک ویروس جدید در ایران پیدا شده، اتفاقی که ما را به یاد یکسال پیش و زمان ورود کرونا از ووهان چین به کشور می اندازد.
کرونای انگلیسی که پشت دروازه های کشور بود، بالاخره به ایران رسید، این ویروس حالا خودش رو تغییر داده و توانسته مرز های جغرافیایی را بشکند و روز گذشته اولین مورد ابتلا به این ویروس جهش یافته در ایران تایید شد.
ویروس جهش یافته برای اولین بار ماه گذشته در انگلیس شناسایی شد، گونه جدید B 1.1.7 نام دارد و به احتمال زیاد منشاء آن منطقه جنوب شرقی انگلیس است، بنابر اعلام سازمان دنیای بهداشت کرونای جدید بیش از نیمی از موارد جدید در انگلیس را به نام خود ثبت نموده است.
هر چند که با خبر شناسایی نسخه جهش یافته ویروس کرونا در انگلیس، کشور های مختلف دنیا درب ها را به روی مسافران این کشور بستند، اما ویروس های تنفسی بی سر و صدا وارد بدن افراد می شوند و با مسافران سفر می نمایند و مرزهای جغرافیایی را در می نوردند، تجربه شیوع ویروس کرونا از ووهان چین هم موید همین موضوع است که چگونه یک ویروس ریز میکروسکوپی توانست همه دنیا را درگیر و بیش از 86 میلیون نفر را تا به امروز مبتلا و بیش از یک میلیون و 875 هزار نفر را قربانی کند.
حالا در یک سالگی شناسایی ویروس چینی، ردپای کرونای انگلیسی در 37 کشور شناسایی شده است و محققان در کشور های اروپایی بلژیک، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و سوئیس و در کشور های آسیایی کره جنوبی، امارات، ترکیه و ...، استرالیا، آمریکا وآمریکای جنوبی توانسته اند مواردی از این ویروس جهش یافته را شناسایی نمایند.
مرز های هوایی بسته شد، اما ...
با خبر شناسایی ویروس کرونای جهش یافته در انگلیس، ایران هم مانند بسیاری از کشور ها مرز های خود را به مسافران از این کشور بست.
سعید نمکی در نامه ای به محمد اسلامی وزیر راه در نخستین روز زمستان نوشت: بر اساس گزارش واصله، اخیراً نوع جهش یافته ویروس کووید 19 در بعضی کشور ها به ویژه کشور انگلیس مشاهده شده که به احتمال قوی دارای بیماری زایی بالایی است، لذا به منظور رعایت اقدامات احتیاطی خواهشمند است دستور فرمایید از این تاریخ کلیه پرواز های خطوط هوایی شرکت های ایرانی به مقصد کشور انگلستان و بالعکس لغو و کان لم یکن اعلام گردد.
وزیر بهداشت همچنین در نامه ای به علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره رصد و پایش مسافران خارجی نوشت: پیرو مذاکره صورت گرفته و نامه های قبلی مبنی بر آنالیز دقیق کسانی که مستقیم یا غیر مستقیم از مبدأ کشور انگلیس وارد می شوند و نیز قطع موقت پرواز های خطوط هوایی شرکت های داخلی به مقصد آن کشور، لازم است، سریعاً کلیه کسانی که طی دوهفته گذشته از مبدأ کشور انگلیس مستقیم یا غیر مستقیم وارد کشور شده اند مورد آنالیز قرار گرفته و تا مشخص تکلیف نتایج آزمایشات مربوطه، تحت قرنطینه و مراقبت کامل قرار گیرند.
وی ادامه داد: با توجه به مراودات کشور انگلیس با دیگر کشور ها به ویژه کشور های اروپایی، لازم است تمام مبادی ورودی هوایی به خصوص پرواز هایی که از مبدأ کشور های اروپایی صورت می پذیرد، شدیداً تحت نظر، مراقبت و انجام آزمایشات کووید 19 و همچنین علائم بالینی افراد مورد آنالیز دقیق قرار گیرند.
نمکی سوم دی ماه از تاخیر انگلیس در اعلام وجود ویروس جهش یافته سخن گفت و اضافه کرد: متاسفانه دولت انگلیس، جهش ویروس کرونا را در این کشور با تاخیر خاطرنشان کرد. جهش ویروس کرونا در قسمت های مهم این ویروس و قسمت پروتئین بیرونی آن بوده که توانایی ویروس را با چسبندگی بیشتر در سرایت و نفوذ ویروس بر نسوج بدن بیشتر نموده است.
وزیر بهداشت گفت: البته در ماه های گذشته جهش ویروس کرونا را در ایران هم داشته ایم و تا به امروز 66 نوع ویروس کرونا در کشور مشاهده شده، اما هیچ کدام از تغییرات روی این قسمت پروتئین ویروس کرونا که موجب چسبندگی بیشتر آن شده، نبوده است. با این حال هر مسافری که از خارج به ایران بیاید علاوه بر مشاهده نتایج تست کرونای قبلی آنان، دوباره در فرودگاه از آنان تست گرفته می گردد.
روز شنبه علیرضا رئیسی سخنگوی وزارت بهداشت هم با بیان اینکه ویروس کرونا در کشور های همسایه ایران هم مشاهده شده است، گفت: ویروس جدید پشت دروازه های کشور است به همین دلیل باید مرز ها را بسیار قوی کنترل کنیم اما به هر حال با وجود اینکه مرز ها به روی مسافران از انگلیس بسته است، اما ویروس های تنفسی می توانند جا به جا شوند و هر چقدر کنترل کنیم احتمال ورود آن ها به کشور وجود دارند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: کووید 19 تقریبا در حال از بین رفتن است و ویروس انگلیسی در حال جایگزین شدن است. از 30 شهریور این ویروس در انگلستان شیوع پیدا کرد، اما متاسفانه به درستی اطلاع رسانی نشد، این حجم از موتاسیون در ویروسی که آر ان ای بوده، بسیار عجیب و نشان دهنده این است که ویروس قابل پیش بینی نیست.
اولین مورد کرونای انگلیسی در ایران تایید شد
بستن مرز ها به روی کشور انگلیس کار ساز نبود و کرونای انگلیسی توانست از مرز های ایران عبور کند و همراه یک مسافر وارد کشور گردد.
روز گذشته وزیر بهداشت این خبر را خاطرنشان کرد و گفت: قرار بود اولین مواردی که از هر نوعی از ویروس جهش یافته را مشاهده کردیم، به اطلاع مردم برسانیم. متاسفانه اولین مورد کووید 19 موتاسیون یافته انگلیسی را در یک هموطن که از انگلیس آمده بود، بعد از مدت ها رصد، پیدا کردیم. وی در یکی از بیمارستان های خصوصی بستری بود و پس از آنالیز های مکرر، تست کووید 19 وی از نوع جهش یافته تایید شد.
شرایط فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در ایران
وزیر بهداشت گفت: حال این فرد در حال حاضر خوب است و خوشبختانه این فرد از روز اول بسیار هوشیار و مطلع بوده و با اینکه با تست منفی وارد کشور شده است، اما بین همراهان و خانواده کاملا خود را ایزوله نموده بوده و ایاب و ذهاب به هیچ جای مشکوک نداشته است، تمام اطرافیان این فرد ارزیابی شدند و خوشبختانه رد و نشانی از این ویروس در نزدیکان و خانواده پیدا نکردیم.
وی درباره ردپای کرونای جهش یافته در غرب کشور، گفت: این خبر تایید نشد و این همکار ما بار ها تست شد و بیش از 240 نفر هم که با این همکار ما در تماس بودند، چک شدند و خوشبختانه در هیچ یک از آن ها ردی از کرونای جهش یافته انگلیسی پیدا نشد.
نمکی تاکید نمود: تنها مورد ردیابی شده از ابتلا به کووید19 انگلیسی همان فرد بستری در بیمارستان خصوصی بوده که حال ایشان هم کاملا خوب است. مردم بدانند این گزارش به معنای وحشت جدید نیست بلکه به معنای رعایت بیشتر دستورالعمل ها و مراقبت هاست و اگر مورد دیگری هم باشد به اطلاع مردم خواهد رسید.
کرونای انگلیسی چقدر خطرناک است؟
بر اساس یافته های دانشمندان انگلیسی، احتمال مبتلا شدن افراد زیر 15 سال با این ویروس جهش یافته، در مقایسه با ویروس قدیمی کرونا بیشتر است. به گفته آن ها این رفتار ویروس کرونا که بچه ها را کمتر مبتلا می کرد یک رفتار استثنایی بود، زیرا بیماری های تنفسی ویروسی معمولاً بچه ها را بیشتر مبتلا می نمایند، اما اکنون به نظر می رسد ویروس جدید بچه ها و بزرگسالان را به طور یکسان مبتلا می نماید.
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس، گفت: موضوعی که به صورت قطعی در خصوص این جهش ویروس می توان گفت این است که تغییرات اخیر سبب افزایش میزان سرایت پذیری ویروس شده است. بر اساس آمار هایی که اعلام می گردد سرایت پذیری ویروس حتی تا 70 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: مشاهدات دیگری هم مانند ابتلای وخیم تر به بیماری، کاهش کارایی واکسیناسیون و... گزارش شده است که البته هنوز مورد تایید قرار نگرفته است. در حال حاضر افزایش سرایت پذیری ویروس به دلیل تغییرات پروتئین های سطحی ویروس ثابت شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغییر در علائم ابتلا به نوع جهش یافته ویروس با گونه قبلی، اظهار کرد: مشاهدات شخصی پزشکان در انگلستان و آفریقای جنوبی بر این اساس است که به نظر می رسد این ویروس جهش یافته از کرونا، بیماری وخیم تری ایجاد می نماید، اما معنای آن افزایش آمار مرگ و میر کرونا نیست؛ اما این ها مشاهدات شخصی است و باید منتظر باشیم تا نتایج تحقیقات علمی منتشر گردد.
برای پیشگیری از شیوع کرونای انگلیسی در ایران چه باید کرد؟
فرایند پیک سوم کرونا در ایران نزولی بوده اما حالا ویروس کرونای انگلیسی با قدرت سرایت بالا به کشور وارد شده است و باید تدابیر ویژه ای دیده گردد.
وزیر بهداشت روز گذشته از دو رقمی شدن آمار فوتی های کرونا سخن گفت و اضافه کرد: این آمار ها پایدار نمی مانند و همانطور که بار ها اعلام نموده ام، ممکن است مجددا روز های سختی را پیش رو داشته باشیم؛ یکی از نگرانی های عمده ما همین تحولات و جهش ویروس است.
نمکی تاکید نمود: اگر کوچکترین بی توجهی به ویروس جهش یافته ای که اروپا را به زانو درآورده و گرفتاری های زیادی را برای انگلیس به وجود آورده و تمام نظام بهداشت و درمانی آن کشور را به هم ریخته است، صورت گیرد تمام ساختار ما نیز برهم خواهد ریخت.
وی گفت: مهار این ویروس هم، مانند ویروس قبلی هیچ راهی جز فاصله گذاری و رعایت دستورالعمل هایی که بار ها اعلام شده است، ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: فعلا تنها کار مهم تقویت بهداشت اجتماعی است، کنترل کووید19 مقوله ای دو جانبه است که نمی توان تنها از دولت انتظار داشت بلکه مردم هم باید دستورالعمل ها را رعایت نمایند، ماسک بزنند، در تجمعات شرکت ننمایند، دورهمی نگیرند و... این در حالی است که باید هرچه سریع تر برنامه واکسیناسیون را در کشور شروع کنیم تا به وقفه چرخه انتقال ویروس یاری کنیم.
اخبار گروه سایر رسانه ها صرفا بازنشر اخبار سایت ها و خبرگزاری هاست و خبرنگاران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم