نحوه کار با رنده برقی نجاری
به گزارش فروش برتر، نحوه کار با رنده برقی نجاری از سؤال های متداولی است که ممکن است در فکر مخاطبان ایجاد گردد که ما در این بخش می خواهیم به آنالیز و شرح آن بپردازیم. رنده برقی نجاری از ابزارهای کاربردی در زمینه فراوری محصولات چوبی بوده که استفاده گسترده ای نیز در این زمینه دارد. همانطور که می دانید از این دستگاه ها برای لایه برداری چوب استفاده می گردد و همانگونه که از نام آنها پیداست با انرژی الکتریکی کار می نمایند. از طرف دیگر این رنده ها به طور همزمان می توانند کار سه دستگاه را با هم انجام دهند؛ مثلاً شما با خرید رنده برقی نجاری دیگر احتیاج چندانی به دیگر ابزارها چون رنده های دستی، رنده جوینتر و سمباده زن ندارید.

بر همین اساس ما در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی اولیه رنده برقی نجاری، ساختار و عملکرد آن، به طرز کار و نحوه استفاده از آن بپردازیم و در آخر به یک سری نکات در رابطه با تعویض تیغه رنده برقی، اصول ایمنی استفاده از این رنده ها و نحوه خرید آنها اشاره کنیم. بعلاوه شما با مراجعه به فروشگاه اینترنتی ابزارچی به عنوان یک مرکز اینترنتی معتبر در زمینه عرضه مدل های مختلف رنده برقی نجاری می توانید از تنوع محصولات ارائه شده در آن با کیفیت بالا و ارزان بهره مند شوید.
معرفی و اجزای رنده برقی نجاری
رنده برقی نجاری یک ابزار کاربردی در زمینه کار با چوب بوده که از آن برای لایه برداری سطح چوب، کاهش ضخامت، حذف ناهمواری ها و یکدست کردن سطح آن استفاده می گردد. این دستگاه نیروی محرکه مورد احتیاج خود را از انرژی برق تأمین می نماید و در مدل ها و ظرفیت های مختلفی به بازار عرضه می گردد. این دستگاه از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از آنها از قابلیت هایی برخوردارهستند.
یکی از مهمترین اجزای رنده برقی نجاری تیغه ها هستند که کار اصلی برش و لایه برداری سطح چوب را انجام می دهند. عوامل مختلفی می تواند بر کیفیت کاری این دستگاه ها تأثیرگذار باشند که از جمله آنها می توان به جنس تیغه و زاویه آن اشاره نمود. جنس تیغه ها معمولاً از تنگستن یا فولاد بوده که این فلزات از ویژگی های مهمی چون استحکام بالا و قابلیت تیز شدن دوباره برخوردار هستند. البته از تأثیر میزان تیزی تیغه بر نتیجه کار نباید غافل شد.
بخش مهم دیگر این رنده ها موتور الکتریکی آنها بوده که وظیفه تأمین نیروی محرکه را بر عهده دارد. البته ضروری است این نیرو به وسیله بخش هایی به توپی و در نهایت تیغه دستگاه منتقل گردد که این کار با استفاده از تسمه های پلاستیکی دستگاه انجام می گردد. توپی بخش دیگری از رنده بوده که تیغه ها بر روی آن سوار می شوند. البته این دستگاه ها با یک سری وسایل جانبی نیز همراه هستند که از جمله آنها می توان به مواردی چون عینک مخصوص کار، ماسک تصفیه هوا از گرد و خاک و ذرات چوب، محافظ گوش و غیره اشاره نمود. فروشگاه اینترنتی ابزارچی با عرضه مدل های مختلف رنده برقی نجاری و لوازم جانبی آن آماده ارائه خدمات ویژه به شما مخاطبان و خریداران عزیز است.
نحوه کار با رنده برقی نجاری
در این بخش می خواهیم نحوه کار با رنده برقی نجاری را در قالب چند مرحله به شما آموزش دهیم که از قرار زیر است.
مرحله اول
قبل از کار با رنده برقی به یاری یک تراز برآمدگی ها و فرورفتگی های سطح چوب را علامت بزنید و دستگاه و چوب را بر روی یک سکو یا میز کار مناسب قرار دهید.
مرحله دوم
در این مرحله شما می توانید لوازم جانبی رنده برقی را در صورت وجود به دستگاه وصل کنید. یکی از این لوازم چیپ منحرف کننده رنده بوده که باید در جای خودش سوار گردد. مورد دیگر نصب گونیا بر روی رنده برقی است که بعضی مدل های این دستگاه از این قابلیت برخوردار هستند.
مرحله سوم
در بخش جلویی رنده برقی یک پیچ تنظیم عمق از جنس پلاستیک وجود دارد که میزان باربرداری دستگاه را بر حسب میلیمتر نشان می دهد. شما با چرخاندن این پیچ و قرار دادن آن بر روی میزان مورد نظر می توانید کفشک جلو دستگاه را بالا و پایین کرده و عمق برش را تنظیم نمایید.
مرحله چهارم
برای آغاز کار نخست دستگاه را به گونه ای بر روی سطح چوب قرار دهید که کفشک جلویی آن بدون تماس تیغه ها به چوب، بر روی آن قرار گیرد و سپس دستگاه را روشن کنید. این کار را می توان به وسیله دکمه روشن و خاموش دستگاه که معمولاً بر روی دسته آن قرار گرفته است انجام داد. علاوه بر آن در طراحی این رنده ها از یک دکمه قفل کننده نیز استفاده شده است که با زدن آن می توان به صورت مداوم از دستگاه استفاده کرد.
مرحله پنجم
پس از روشن کردن رنده نوبت به راهنمایی آن می رسد که بهتر است این کار با هر دو دست انجام گردد. بدین صورت که از دست راست برای حفظ تعادل دستگاه و از دست چپ نیز برای راهنمایی کردن آن بهره ببرید.
مرحله ششم
بعد از اینکه الکتروموتور دستگاه به حداکثر سرعت خود رسید، صفحه دستگاه را با سطح چوب تماس داده و به طور متوالی به سمت جلو حرکت دهید. البته به میزانی که از دستگاه انتظار برش دارید به بخش جلویی آن فشار وارد کرده و این فشار را در حین فرایند لایه برداری چوب حفظ نمایید. پس از اینکه هر دو کفی تعبیه شده در رنده برقی با سطح چوب تماس پیدا کردند، فشار دست بر روی بخش جلویی دستگاه را متعادل کرده تا فرایند رنده کاری با نتیجه مطلوب همراه گردد.
نکاتی در خصوص تعویض تیغه ها
از آنجایی که تیغه ها یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده این دستگاه ها هستند و تأثیر مستقیمی بر کیفیت کار و راندمان دستگاه دارند، به مراقبت بیشتری احتیاج دارند. لذا در این بخش می خواهیم به یک سری از نکات در رابطه با تعویض تیغه های رنده برقی اشاره کنیم. نکته اول قبل از تعویض تیغه ها اطمینان از خاموش ماندن دستگاه است. به همین منظور حتماً رنده برقی را از برق بکشید تا از خاموش ماندن دستگاه در حین تعویض تیغه ها اطمینان حاصل کنید. نکته دوم تعویض به موقع تیغه هاست؛ بدین صورت که بهتر است تیغه های رنده قبل از کند شدن تعویض شوند. برای تشخیص این امر می توانید به اثر تیغه ها بر روی سطح چوب توجه کنید و چنان چه حین کار از تیغه دود بلند شد و یا اثر پودر مانندی بر سطح چوب شکل گرفت، به تعویض آنها اقدام نمایید.
از آنجایی که عدم توجه به این شرایط باعث آسیب رسیدن به موتور الکتریکی دستگاه می گردد، بهتر است این کار را در اسرع وقت انجام دهید. نکته دیگر در این رابطه توجه به جایگذاری دقیق تیغه ها بر روی دستگاه است؛ چرا که عدم توجه کافی به این امر سبب لرزش دستگاه و پایین آمدن کیفیت کار می گردد. نکته آخر نیز به آنالیز تیغه ها قبل از آغاز کار اختصاص می یابد که ضروری است از سفت بودن پیچ آنها مطمئن شوید. شما با مراجعه به فروشگاه اینترنتی ابزارچی می توانید مدل های مختلف رنده برقی نجاری را با تیغه های باکیفیت بالا خریداری نمایید.
منبع: اتاق