نوعی چربی که به حافظه شما آسیب می زند
به گزارش فروش برتر، رژیم های غذایی سرشار از چربی اشباع شده و یا کربوهیدرات های تصفیه شده با اختلالات عصبی، التهاب عصبی و اختلال عملکرد شناختی مرتبط هستند در مقابل، رژیم های غذایی غنی از چربی های غیراشباع چندگانه مانند اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 ممکن است اثرات محافظت کننده عصبی و ضد التهابی داشته باشند.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که رژیم های پرچرب باعث کاهش اسیدهای چرب اشباع نشده و افزایش اسیدهای چرب اشباع در هیپوکامپ می شوند؛ هیپوکامپ بخشی از مغز است که برای شکل گیری حافظه های نو و فرآیندهای یادگیری مهم است.
این یافته ممکن است ارتباط بین غذاهای پرچرب و اختلال حافظه را به ویژه در افراد مسن شرح دهد. علاوه بر این، نتایج تحقیق کنونی نشان داد که امگا 3 اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) توانایی کاهش تاثیرات منفی التهاب ناشی از غذاهای پرچرب در سلول های مغز را دارد.
پیش از این محققان نشان دادند که مصرف غذاهای تهیه شده با روند فرآوری زیاد با سطوح بالاتر التهاب در مغز و با از دست دادن حافظه مرتبط است اما مکمل های اسید دوکوزاهگزانوئیک از این مشکل جلوگیری کردند.
اسید دوکوزاهگزانوئیک می تواند التهاب را با اثر مستقیم روی میکروگلیا در پاسخ به مسائلی مانند آسیب مغزی تروماتیک، اختلالات عصبی از جمله آلزایمر و عفونت های مغزی کاهش دهد؛ میکروگلیا انواعی از سلول های ایمنی هستند که در رشد مغز و پاسخ های التهابی به آسیب مغزی نقش دارند.
دکتر روث بارینتوس، محقق ارشد این تحقیق گفت: نکته جالب تحقیقاتی این است که برای اولین بار، واقعا آغاز به جدا کردن این چیزها بر اساس نوع سلول نموده ایم.
آزمایشگاه ما و دیگران اغلب به کل بافت هیپوکامپ نگاه نموده اند تا واکنش مغز مربوط به حافظه را به رژیم غذایی پرچرب مشاهده نمایند اما گروه ما کنجکاو بود که بداند، کدام نوع سلول کم و بیش تحت تأثیر این اسیدهای چرب اشباع قرار می گیرد و این اولین کوشش ما برای مشخص آن است.
برای این مطالعه، سلول های میکروگلیا از بافت حیوانی گرفته شد و در آزمایشگاه توسعه یافت سپس این مدل های میکروگلیا در معرض اسید پالمیتیک، رایج ترین چربی اشباع شده در غذاهایی مانند گوشت گاو، روغن نخل و کره کاکائو قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که اسید پالمیتیک باعث تغییراتی در بیان ژن درگیر در پاسخ التهابی می گردد با این حال، درمان با اسید دوکوزاهگزانوئیک به طور کامل از تغییرات جلوگیری کرد یا تا حدی آنها را کاهش داد، بنابراین اسید دوکوزاهگزانوئیک از سلول ها در برابر التهاب محافظت می نماید.
دکتر مایکل باتلر، محقق ارشد این تحقیق گفت: نتایج تحقیقات پیشین نشان داده است که اسید دوکوزاهگزانوئیک در مغز محافظت ایجاد می نماید و اسید پالمیتیک برای سلول های مغز مضر است اما این اولین باری است که به این موضوع پرداخته ایم که چگونه اسید دوکوزاهگزانوئیک می تواند به طور مستقیم در برابر اثرات اسید پالمتیک از میکروگلیا محافظت ایجاد کند و تاثیرات قدرتمند آن را مشاهده کردیم.
اثرات محافظتی اسید دوکوزاهگزانوئیک ممکن است محدود به تاثیرات بر بیان ژن مربوط به پاسخ پیش التهابی باشد که در مقابل کمبودهای متابولیکی که چربی اشباع شده نیز ایجاد می نماید، واقع شده است.
منبع: گردشبان