طرز تهیه چای انار به 2 روش دمی و غیر دمی و خواص آن
به گزارش فروش برتر، چای انار یکی از نوشیدنی های خوشرنگ، مقوی و خوشمزه، هم برای شب یلدا و دورهمی های خانوادگی است و هم می توانید از طعم آن به عنوان یک نوشیدنی برای عصرانه لذت ببرید. چای انار به روش های مختلفی درست می گردد و بنا به دلخواه یا مواد در دسترس تان می توانید یک یا چند روش را برای تهیه آن انتخاب کنید. در این مقاله از در طرز تهیه چای انار به 2 روش، فوت و فن های درست کردن چای انار را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه چای انار
مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای آماده شدن چای انار: 5 دقیقه
مواد لازم برای تهیه چای انار
انار: 2 عدد
شکر یا نبات: به مقدار دلخواه
آب جوش: به مقدار کافی
مراحل طرز تهیه چای انار
در این روش از دانه های تازه برای تهیه چای استفاده می گردد. برای طرز تهیه چای انار باید انارها را دانه کنید. سپس آنها را کمی بکوبید و بعد به انارها آب جوش اضافه کنید. چای انار را با عسل، نبات یا دیگر شیرین نماینده های طبیعی سرو کنید. برای آموزش جزییات بیشتر در خصوص تهیه چای انار، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: انار را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه چای انار ترکی، پوست انار را کاملا بشویید و بعد با چاقو، کلاهک و انتهای انار را جدا کنید. روی پوست انار را چندین برش عمیق بزنید و با فشار دست، انار را قاچ کنید. آغاز به دانه کردن انار کنید، طوری که پوست انار و غشای نازک بین دانه های انار کاملا جدا شوند.
مرحله دوم: انارها را بکوبید
سپس انارها را در یک کاسه بریزید و به آرامی با ته لیوان یا دسته هاون، کمی آنها را بکوبید تا آبشان خارج گردد. احتیاجی نیست که حتما دانه ها کاملا له شوند، همین که ضربه ها باعث شوند لایه روی دانه های انار زخمی گردد و هنگام جوشیدن عصاره آنها کاملا خارج گردد کافی است.
مرحله سوم: به دانه های انار، آب جوش اضافه کنید
بعد از اینکه انارها را آماده کردید، مقداری آب بجوشانید. از انارهای دانه شده به مقدار 2 قاشق غذاخوری داخل هر لیوان بریزید. در صورت دلخواه، افزودنی های دیگر، شکر یا عسل را هم به انارهای داخل لیوان اضافه کنید. بعد از اینکه آب، جوش آمد، آن را به لیوان اضافه کنید در حدی که 2/3 آن را پر کند.
مرحله چهارم: چای انار را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه چای انار، محتویات داخل لیوان را هم بزنید. سپس یک درپوش یا نعلبکی را به مدت 2 تا 3 دقیقه روی لیوان بگذارید تا کمی دانه ها نرم تر شده و عصاره آنها خارج گردد. وقتی دانه های انار ته نشین شدند و چای انار آماده شد، آن را با عسل، نبات یا شیرین نماینده های دلخواه به صورت گرم سرو کنید.
طرز تهیه چای انار به روش دمی
زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه
زمان دم کشیدن چای انار: 45 دقیقه
مواد لازم برای تهیه چای انار
انار: 2 عدد
چای سیاه: 1 قاشق چای خوری
چوب دارچین: به مقدار دلخواه
گلپر: چند پر
نبات یا عسل: به مقدار دلخواه
مراحل طرز تهیه چای انار دمی
برای تهیه چای انار به صورت دمی، باید دانه های انار را با و گلپر در قوری بریزید و روی آن را آب جوش اضافه کنید. قوری را روی بخار آب بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را سرو کنید. می توانید از برگ نعناع، آویشن و … هم برای طعم دهی بیشتر بهره ببرید.
مرحله اول: مواد را آماده و با هم ترکیب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه چای انار، انارها دانه کنید به طوری که پوست داخل انار داخل انارها نباشد. دانه ها را در یک قوری بریزید و چوب دارچین، و چند پر گلپر را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: آب جوش را اضافه کنید
در این مرحله، روی دانه های انار را به مقدار کافی، آب جوش بریزید. قوری را روی بخار آب در حال جوش قرار دهید و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا دانه ها کاملا عصاره خود را پس بدهند. سپس چای را در لیوان یا فنجان مناسب سرو کنید و در صورت ترش بودن چای، به آن مقداری نبات، عسل یا شیرین نماینده های دلخواه اضافه کنید.
فوت و فن های طرز تهیه چای انار
*چای یا دمنوش انار را می توان به صورت تازه با دانه های انار و تهیه کرد. این نوع خالص برای تهیه چای انار است. اما می توان دانه های انار خشک یا تازه را با چای سیاه، یا دیگر چای ها نیز مخلوط و یا ترکیبات دیگر را به آن افزود.
* در هنگام کوبیدن دانه ها، ضربه های محکم نزنید تا عصاره انار بیرون نپاشد. محض احتیاط می توانید قبل از کوبیدن انار، دانه ها را در پلاستیک زیپ کیپ بریزید.
*برای اینکه رنگ چای انار خوشرنگ گردد، می توانید به جای آب جوش، از آب انار در طرز تهیه چای انار بهره ببرید.
*اگر از طرز تهیه چای انار، چای سیاه را حذف کنید، به جای 45 دقیقه، بعد از 20 دقیقه، چای شما آماده خواهد شد.
*چای انار را می توانید با دانه های خشک انار به روش دمی درست کنید. بعلاوه از برگ، تاج یا شکوفه انار، پوست انار به صورت خشک شده یا پودر شده می توان برای تهیه چای استفاده کرد.
*می توانید دانه های انار را به روش دلخواه خشک و آن را پودر کنید. سپس پودر به دست آمده را به آب جوش اضافه نموده و با آن چای درست کنید.
چای انار برای چی خوبه؟
چای انار خواص و فواید زیادی برای سلامتی و حتی زیبایی پوست و مو دارد. این چای به هیدراته شدن بدن یاری می نماید و یک نوشیدنی عالی برای برطرف تشنگی است.
*دمنوش یا چای انار باعث آرامش سیستم عصبی شده و استرس را تسکین می دهد و با ترشح هورمون های شادی، به فرد احساس شادابی و طراوت می بخشد.
*در چای انار اسید آمینه ها، ویتامین ها و روغن های اساسی به متعادل کردن فشار خون یاری نموده و جریان خون را منظم می نمایند.
*چای انار به خاطر وجود تانن، فلاونوئیدها و ویتامین ها، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و نوشیدن آن، روش خوبی برای درمان بیماری های التهابی و عفونی است.
*در کسانی که فعالیت غده تیروئید با مشکل روبرو است، ترکیب ویتامین ها و تانن می تواند تاثیر مثبتی بر فعالیت این غده بگذارد.
*چای انار یک است. بعلاوه می تواند گرفتگی صدا را باز کند.
*چای انار برای لاغری و کاهش وزن، یک نوشیدنی مناسب به شمار میرود. این چای می تواند را آب کند.
*نوشیدن چای انار برای سالمندان می تواند به تقویت کلیه آنها یاری کند.
*می توان از چای انار برای جبران کمبود آهن در کسانی که کم خونی دارند، استفاده کرد.
چه کسانی نباید چای انار بخورند؟
چای انار در صورت مصرف متعادل می تواند برای همه افراد مناسب باشد. برای کسانی که دچار بیماری های گوارشی، لوزالمعده و بیماری معده هستند، کسانی که حساسیت لثه دارند و بدنشان نسبت به انار واکنش نشان می دهد، نوشیدن چای انار مناسب نیست. بعلاوه این نوشیدنی را به بچه ها زیر 3 سال نباید داد.
سوالات متداول
چرا چای انار تلخ می گردد؟
در طرز تهیه چای انار باید پوست سفید داخل انار و پوست روی انار، از دانه ها کاملا جدا شوند و بعد در چای استفاده شوند. اگر این غشاهای نازک یا پوست های انار در ترکیب چای ریخته شوند، چای انار طعم گس یا تلخ می گیرد.
چای انار مال کجاست؟
هر چند اصالت میوه انار به ایران می رسد و کشور ما به عنوان بزرگ ترین فراوری نماینده انار شناخته می گردد ولی اصالت چای انار را به کشور ترکیه نسبت می دهند. نوشیدن چای انار ترکی در ترکیه بسیار متداول است و در قهوه خانه ها و کافه های زیادی، این چای سرو می گردد.
طبع و مصلح چای انار چیست؟
چای انار طبع سرد دارد و کسانی که مزاج سرد دارند، بهتر است آن را با دارچین و عسل میل نمایند.
منبع: marthastewart
منبع: افق کوروش