طرز تهیه شیره انجیر خشک خانگی و مقوی با تمام نکات
به گزارش فروش برتر، شیره انجیر، یکی از شیره های پرخاصیت و خوشمزه ایرانی است که از دیرباز در سفره ایرانی ها جای داشته است. تهیه این شیره در خانه کار سختی نیست، فقط به کمی صبر و حوصله احتیاج دارید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه شیره انجیر سیاه و حتی طرز تهیه مربای انجیر خشک خانگی را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه شیره انجیر خشک خانگی را با تمام نکات به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه شیره انجیر خشک
- شیره به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه شیره انجیر خشک
1. انجیرها را بشویید و خیس کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیره انجیر خشک ابتدا انجیرهای خشک را به دقت بشویید و به مدت 12 تا 24 ساعت در آب خیس کنید. این کار باعث می گردد که انجیرها نرم شده و شیره آنها راحت تر استخراج گردد.
2. انجیرها را بپزید
بعد از خیس شدن، انجیرها را به همراه آب خیس شده داخل قابلمه بریزید. به میزان ای آب اضافه کنید که روی انجیرها را بپوشاند. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا انجیرها به طور کامل بپزند و له شوند.
3. شیره را صاف و غلیظ کنید
بعد از اینکه انجیرها پخته و له شدند، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط کمی خنک گردد سپس آن را از صافی ریز عبور دهید تا شیره انجیر از تفاله آن جدا گردد. می توانید برای گرفتن شفافیت بیشتر، از پارچه نخی بهره ببرید.
شیره انجیر را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حرارت را کم کنید و به آرامی هم بزنید تا شیره غلیظ و کشدار گردد. مراقب باشید که شیره ته نگیرد. در حین غلیظ شدن شیره، کف روی آن را با قاشق جمع کنید تا شیره شفاف و زلال گردد بعد از اینکه شیره به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک گردد. سپس شیره را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه شیره انجیر
همان طور که خواندید، تهیه شیره انجیر کار ساده ای است که همه با کمی صبر و دقت می توانند از عهده آن بربیایند تا یک شیره انجیر خانگی داشته باشند اما خوب است نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم مدنظر قرار دهید.
نکاتی برای تهیه و انتخاب انجیر مناسب تهیه شیره
برای تهیه شیره انجیر هم می توانید از انجیر خشک هم از انجیر تازه بهره ببرید. سوای این، می توانید هم از انجیر سیاه و هم انجیر زرد بهره ببرید. اما نکته مهم این است که از انجیر خشک با کیفیت و بدون کپک و خرابی بهره ببرید.
افزایش طعم و مزه شیره انجیر
اگر دوست دارید طعم و مزه شیره انجیر شما کمی بیشتر گردد می توانید به دلخواه میزانی گلاب یا زعفران به شیره انجیر اضافه کنید تا طعم و عطر آن را بهتر کنید.
نگهداری طولانی مدت شیره انجیر
یکی از راه های خوب برای نگهداری طولانی مدت شیره انجیر این است که شیره انجیر را در شیشه ها بریزید و بعد آن ها را در آب جوش استریل کنید.
روش های استفاده از شیره انجیر
شیره انجیر را می توان به عنوان صبحانه، میان وعده یا در کنار غذاهای مختلف سرو کرد. بعلاوه از آن می توان در تهیه انواع دسر و شیرینی نیز استفاده کرد.
منبع: کتاب کاله