تهران؛ بزرگ ترین مصرف کننده خون کشور
به گزارش فروش برتر، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه سالانه بیش از دو میلیون واحد خون و فرآورده های خونی در کشور اهداء می شود، گفت: کمیاب ترین گروه خونی در کشور AB منفی است، اما در عین حال باید توجه کرد که نیاز به همه گروه های خونی وجود دارد.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، دکتر بشیر حاجی بیگی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه طی سال 98 تعداد دو میلیون و 500 هزار و 470 نفر به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند، گفت: از این تعداد دو میلیون و 71 هزار اهداکننده پیروز به اهدای خون شدند، اما حدود 490 هزار نفر از داوطلبین واجد شرایط اهدای خون نبودند و نتوانستند خون اهدا کنند.
تهران؛ بزرگ ترین مصرف کننده خون در کشور
وی درباره میزان خون مورد نیاز در کشور، افزود: نزدیک به 920 بیمارستان در کل کشور از ادارات کل انتقال خون استان ها، خون و فرآورده های خونی را دریافت می کنند. در کلان شهر تهران، اداره کل انتقال خون استان تهران جوابگوی نیاز نزدیک به 170 بیمارستان و مرکز درمانی است. روزانه نزدیک به 3000 واحد خون و فرآورده های آن، از اداره کل انتقال خون استان تهران در خواست می شود. استان تهران دارای بیشترین اهدا کننده خون و بزرگترین مصرف کننده خون و فرآورده های آن در کشور محسوب می شود. در تهران بیمارستان های امام خمینی (ره)، شریعتی، لواسانی، قلب رجایی، حضرت رسول اکرم (ص) و میلاد از پرمصرفترین بیمارستان های کشور از نظر مصرف خون و فرآورده هستند.
حاجی بیگی ادامه داد: مصرف خون در استان های سیستان وبلوچستان، فارس، گیلان، مازندران، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کرمان به دلیل حضور بیماران تالاسمی در این استان ها بسیار بیشتر از سایر استان هاست.
وی با بیان اینکه نیاز سنجی برای خون و فرآورده های آن بر اساس درخواست بانک خون بیمارستان ها انجام می شود، اظهار کرد: هر آنچه را که بیمارستان درخواست می کند، مرکز انتقال خون استان در اختیار قرار می دهد. البته در مورد برخی فرآورده ها از جمله پلاکت در برخی مواقع به دلیل افزایش مصرف بیمارستان ها به طور مقطعی کمبود پیش می آید.
جمع آوری سالانه بیش از 2 میلیون واحد خون
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه سالانه بیش از 2 میلیون واحد خون جمع آوری می شود که عمده این خون ها به فرآورده تبدیل می شوند، گفت: بر این اساس رقمی بالغ بر بیش از 3.5 میلیون واحد انواع فرآورده ها تولید می شود. این میزان تا به امروز جوابگوی نیاز مراکز درمانی سراسر کشور بوده است؛ اما همچنان که درخواست بیمارستان ها برای خون و فرآوردهها افزایش می یابد، به تناسب آن اقدامات سازمان انتقال خون و فعالیت های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی سازمان، میزان اهدای خون هم افزایش می یابد.
کمیاب ترین و پرمصرف ترین گروه خونی در ایران
حاجی بیگی افزود: باید توجه کرد که 33 درصد افراد جامعه گروه خونی O مثبت، 25 تا 26 درصد درصد گروه خونی B مثبت، 27 تا 28 درصد گروه خونی A مثبت، 8 تا 9 درصد گروه خونی AB مثبت و تنها 10 درصد مردم کشورمان دارای گروه خونی منفی هستند.
وی ادامه داد: کمیاب ترین گروه خونی AB منفی است که فقط یک درصد مردم کشور دارای این گروه خونی هستند. در عین حال باید توجه کرد که نیاز به همه گروه های خونی وجود دارد؛ چرا که مثلا اگر گروه AB منفی در جامعه کم باشد، به همان میزان هم نیاز به این گروه به خون کمتر خواهد بود. با همه این احوال، پرمصرف ترین گروه خونی در کشور گروه O مثبت است، چرا که دهنده عمومی است.
سالم ترین اهدا کنندگان خون چه کسانی هستند؟
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در حال حاضر اهداکنندگان خون به سه گروه اهداکنندگان بار اول، اهداکنندگان باسابقه و اهداکنندگان مستمر تقسیم می شوند. اهداکنندگان مستمر سالمترین گروه اهداکننده خون هستند و برای این گروه اهداکنندگان در جهان سرمایه گذاری می شود. به دلیل نقشی که اهدای خون داوطلبانه و مستمر بر سلامت خون دارد، توسعه اهدای خون مستمر و داوطلبانه از جمله اهداف استراتژیک سازمان انتقال خون ایران بوده است. به طوری که در سال 1384، نزدیک به 35.3 درصد خون های تهیه شده توسط اهداکنندگان خون مستمر انجام گرفته، در سال 1388 این رقم به 43 درصد و در سال 1391 به 50.1 درصد ارتقاء یافته است. در سال 1398 نیز این میزان به نزدیک 60 درصد رسیده است.
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم