چند کوهنورد در چادری بودند که سنگ روی آن سقوط کرد؟

به گزارش فروش برتر، شنبه و یکشنبه آب و هوای جبهه شمالی و شمال شرقی دماوند توفانی شده، وزش باد شدید به همراه بارش برف باعث کندی حرکت کوهنوردان و کاهش دید آن ها شده است. از دیگر خطرات این قله می توان به ریزش سنگ ها بر اثر سست شدن بارندگی ها و سیلاب های چند روز گذشته اشاره نمود.

چند کوهنورد در چادری بودند که سنگ روی آن سقوط کرد؟

به گزارش اعتماد، این بخشی از هشدار هایی است که بیشتر کانال های خبری مربوط به کوهنوردان منتشر نموده اند، اما براساس شنیده ها بسیاری از کوهنوردان به این هشدار ها بی توجهی می نمایند. در بعضی موارد نیز فدراسیون کوهنوردی و کادر کوهنوردان مانع از تجمع زیاد کوهنوردان در کوه نمی شوند و همین موضوع باعث می گردد کوهنوردان در هر نقطه ای که شد، چادرشان را برپا نمایند.

آدینه 15 مرداد ماه برخورد صاعقه با میله پرچم داخل یک سنگ باعث شد تکه هایی از آن سنگ روی چادر کوهنوردان در بارگاه سوم دماوند سقوط کند و یک کوهنورد جان خود را از دست بدهد و چند مصدوم نیز به بیمارستان منتقل شوند. هفته گذشته نیز یک کوهنورد 64 ساله در منطقه خطرناک یخار دماوند سقوط کرد و هنوز پیکرش پیدا نشده است.

حمید مساعدیان مسوول کارگروه جست وجو و نجات فدراسیون کوهنوردی درخصوص این خبر گفت: بیش از 300 چادر در جهت جنوبی دماوند وجود دارد و در حال حاضر 2500 کوهنورد در دماوند حضور دارند که این تعداد با توجه به هشدار های صادر شده بسیار بالا است. روز آدینه به علت سقوط یک سنگ در بارگاه سوم، کشته شدن یک نفر فعلا قطعی شده و با توجه به بزرگ بودن سنگ هنوز اطلاعی از اینکه چند نفر در چادر حضور داشته اند، نداریم. ظرفیت پناهگاه ها هم تکمیل شده است. از کوهنوردان می خواهیم تا خاتمه مرداد از حضور در منطقه برای صعود خودداری نموده و جان خود و امدادگران را به خطر نیندازند.

ندا یکی از کوهنوردانی است که ادعا می نماید در این حادثه دو کوهنورد کشته و یک کوهنورد هم مصدوم شده است.

دهقانی یکی دیگر از کوهنوردان نیز مدعی شده که در اثر سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان یک نفر از آن ها نیز دچار آسیب از ناحیه نخاع شده است.

یکی دیگر از کوهنوردان که در روز حادثه در آن منطقه بوده نیز می گوید: جمعیت بیش از حد بود و هیچ نظارتی هم روی کنترل ورودی به بارگاه سوم وجود نداشت و جایگاه های کمپ کاملا پر شده بود و تا جایی که چشم کار می کرد کوهنوردان چادر زده بودند.

فدراسیون و کادر های کوهنوردی نیز مانع از حضور این حجم کوهنوردان به منطقه نشده بودند. این حادثه چند متر آن طرف تر از چادر ما رخ داد و ما هنوز از شوک آن بیرون نیامدیم. کوهنوردان وقتی می خواهند صعود نمایند که نمی دانند تعدادشان در کوه چقدر است! این موضوع برعهده فدراسیون کوهنوردی است.

مکان نصب پرچم را محدود ننموده بودند

آرش مرادی یکی از کوهنوردانی است که ادعا می نماید اولین نفری بوده که بر سر صحنه رسیده و پرویز حسن زاده؛ کوهنوردی که در سقوط سنگ جان خود را از دست داده را پیدا نموده است.

او درخصوص روز حادثه در بارگاه سوم دماوند می گوید: به خاطر چند روز تعطیلی کمپ های زیادی در کوه دماوند برپا شده بود. این حادثه تقریبا ساعت 3 بامداد رخ داد و ما ناگهان صدای مهیبی شنیدیم. در نقطه ای که این حادثه رخ داد یک پرچم در همان سنگی که سقوط کرد نصب شده بود و سنگ به علت نصب این پرچم از سه قسمت سوراخ شده بود.

آدینه شب هم آسمان پرستاره بود، اما یک دفعه صاعقه زد و به میله فلزی این پرچم برخورد کرد و آن سنگ چند تکه شد. یک تکه از آن سنگ روی چادر کوهنوردانی سقوط کرد که دو ساعت قبل از این اتفاق چادر را به قصد صعود به قله ترک نموده بودند، اما تکه دیگر از این سنگ بر روی چادر پرویز حسن زاده کوهنوردی که در آن خوابیده بود افتاد و جانش را گرفت.

افرادی که در آن جا حضور پیدا کردند در ابتدا شادمان شدند، چون در چادری که زیر این سنگ قرار داشت همان طور که گفتم هیچ فردی نبود، اما وقتی کمی جست وجو کردند، یک نفر را زیر تکه دیگر این سنگ دیدند. من آنجا بودم و وقتی دستم را به زیر سنگ بردم سر آن کوهنورد و موهایش را حس کردم. سنگ خیلی بزرگ بود ما فقط این یک نفر را در آن لحظه دیدیم.

حالا تعیین نیست کوهنورد دیگری هم در چادر بوده یا نه! شنیدیم این کوهنورد که جانش را از دست داد، اهل یاسوج بود. بعد از این حادثه به کوهنورد های دیگر هشدار داده شد که در نقطه ای که این اتفاق اتفاق افتاده نمانند و آنجا را ترک نمایند، اما متاسفانه هیچ کدام از کوهنوردانی که در همان حوالی حادثه بودند، توجهی به هشدار ها نکردند و نیم ساعت بعد هم یک رانش رخ داد که خوشبختانه خسارت جانی نداشت. اتفاقا شبی که این حادثه رخ داد آسمان ابری نبود و صاف بود. ما از همین موضوع خیلی تعجب کردیم.

مرادی در ادامه درخصوص پرچمی که روی سنگ قرار گرفته بود، می گوید: این پرچم نماد بارگاه بود که تعیینات لازم روی آن قید شده بود. این پرچم داخل یک سه پایه فلزی نصب شده بود و وقتی صاعقه به میله این پرچم سفیدرنگ برخورد کرد سنگ از همان جا ترک برداشت و چند تکه شد و ریزش کرد.

قرار بود ما ساعت 6 صبح پس از صعود از جهت بازگردیم که وقتی این ماجرا پیش آمد ترسیدیم و سریع برگشتیم. در راه بازگشت هم نیرو های امداد را دیدیم و به آن ها گفتیم که چرا باید در ارتفاع 4500 متری چنین پرچمی روی یک سنگ نصب گردد و چرا آن نقطه را با فنس محدود نکردند که منجر به این حادثه دلخراش گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 18 مرداد 1401 بروزرسانی: 18 مرداد 1401 گردآورنده: forushebartar.ir شناسه مطلب: 1890

به "چند کوهنورد در چادری بودند که سنگ روی آن سقوط کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند کوهنورد در چادری بودند که سنگ روی آن سقوط کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید