طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی اصلی با تمام نکات

به گزارش فروش برتر، دلمه کلم برگ تبریزی، یکی از گنجینه های آشپزی ایران است که با طعمی بی نظیر و عطر سبزیجات تازه، شما را به سفری لذت بخش به شهر اولین ها می برد. این دلمه اصیل با ترکیبی از گوشت چرخ نموده، برنج، لپه و سبزیجات معطر، طعمی فراموش نشدنی دارد. اگر در پی تجربه طعم اصیل تبریز هستید، طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی را از دست ندهید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی اصلی با تمام نکات

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

  • کلم 1 عدد بزرگ
  • گوشت چرخ نموده 300 گرم
  • برنج 1 پیمانه
  • لپه نصف پیمانه
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سبزیجات معطر به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • روغن 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه یک سوم لیوان
  • آب 1-2 پیمانه
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

1. آماده کردن مواد

در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی درست مثل طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی ابتدا لپه را برای چند ساعت خیس کنید و سپس بپزید. هم زمان برنج را شسته و با کمی نمک به مدت چند ساعت خیس کنید سپس برنج را بپزید. توجه داشته باشید که برنج نباید بیش از حد بپزد. برنج را آبکش نموده و کنار بگذارید.

2. تهیه مایه دلمه

اکنون پیاز را پوست کنده و خرد کنید. پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی گردد. گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس نمک و فلفل به مواد دلمه اضافه کنید و هم بزنید.

رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه نموده و مجددا خوب مخلوط کنید. برای تهیه دلمه کلم می توانید از سبزیجات تازه یا خشک یا ترکیبی از هر دو بهره ببرید. به طور سنتی از ترخون و شوید در دلمه استفاده می گردد. سبزیجات را به مواد داخل تابه اضافه کنید و هم بزنید. مواد را با هم تفت دهید تا رنگ سبزی ها برگردد.

لپه را به مواد دلمه اضافه کنید و مجددا مخلوط کنید. در نهایت برنج را اضافه نموده و مواد را دوباره هم بزنید. از مواد دلمه کمی بچشید تا مطمئن شوید که به میزان کافی طعم دار شده است. توجه داشته باشید که دلمه نباید خیلی تند یا شور باشد.

3. آماده کردن کلم برگ و پیچیدن دلمه

با استفاده از یک چاقوی تیز، قسمت وسط کلم را خارج کنید. سپس یک قابلمه بزرگ را با آب و کمی نمک پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، کلم را در آن قرار دهید.

پس از آماده شدن کلم، آن را از آب خارج نموده و برگ های آن را جدا کنید. قسمت وسط برگ کلم کمی ضخیم تر است، مخصوصا در برگ های بزرگتر خارجی.

این قسمت ضخیم را با یک چاقوی بسیار تیز برش دهید تا تمام برگ های کلم ضخامت نسبتا یکسانی داشته باشند. برگ های کلم را روی تخته قرار دهید. یک قاشق از مواد دلمه را داخل هر برگ قرار دهید و برگ را به دور مواد بپیچید.

بهتر است برگ کلم را بیش از حد با مواد پر نکنید زیرا در حین پخت از هم باز خواهد شد. سعی کنید برگ ها را بسیار محکم بپیچید. یک برگ کلم در کف قابلمه قرار دهید تا از سوختن احتمالی دلمه ها جلوگیری گردد.

4. پخت دلمه کلم برگ

دلمه های کلم را در کنار هم در قابلمه قرار دهید. بین آن ها نباید فاصله ای وجود داشته باشد. دلمه کلم باید در سس بپزد. برای تهیه سس رب گوجه فرنگی، رب گوجه را در روغن زیتون تفت دهید. سرکه و کمی رب انار و شکر را به آن اضافه کنید. این سس را داخل قابلمه بریزید و روی مواد را بپوشانید. در صورت تمایل می توانید کمی نمک و فلفل سیاه به سس اضافه کنید.

یک ظرف سنگین روی دلمه ها قرار دهید تا در هنگام پخت سس از روی آن ها خارج نگردد. بهتر است تا زمانی که دلمه ها پخته شوند روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب سس کم کم کشیده گردد. زمانی که سس به غلظت دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

برای تهیه یک دلمه کلم برگ تبریزی حرفه ای و مجلسی، علاوه بر رعایت نکات اولیه، به بعضی فوت وفن های تکمیلی هم احتیاج دارید. در ادامه این دستورالعمل، شما را با نکاتی آشنا خواهیم کرد که به شما یاری می نمایند تا دلمه هایی با طعمی بی نظیر و ظاهری زیبا تهیه کنید. با مطالعه دقیق این نکات می توانید از طعم اصیل این غذای سنتی در منزل خود لذت ببرید.

نکاتی برای استفاده از کلم برگ

تهیه دلمه کلم برگ تبریزی، هنری است که با رعایت نکات خاصی، طعم و عطر بی نظیری به غذا می بخشد. انتخاب کلم تازه و باکیفیت، اولین گام برای تهیه یک دلمه خوشمزه است. کلمی که برگ های سبز و تردی داشته باشد، برای این منظور مناسب تر است. پس از انتخاب کلم باید برگ های آن را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار داد تا نرم شوند و سپس رگبرگ های ضخیم آن ها را جدا کرد.

بهتر است از کلم سفید برای تهیه دلمه بهره ببرید. کلم قرمز یا بنفش هم قابل استفاده است اما طعم آن کمی فرق دارد.

نکاتی برای مواد میانی دلمه کلم

برای تهیه مواد میانی دلمه بهتر است از گوشت چرخ نموده، برنج، لپه، سبزیجات معطر و ادویه های دلخواه استفاده گردد. نسبت مواد میانی باید به گونه ای باشد که طعم هر یک از آن ها به خوبی احساس گردد. تفت دادن گوشت چرخ نموده و پیاز قبل از اضافه کردن به سایر مواد، به خوشمزه تر شدن دلمه یاری می نماید. بعلاوه، استفاده از انواع سبزیجات معطر مانند جعفری، شوید، ترخون و نعناع به دلمه عطر و طعم بی نظیری می بخشد.

البته اگر دوست دارید این غذا را به شکل گیاهی تهیه کنید می توانید گوشت را حذف کنید و از سویا بهره ببرید یا حتی هیچ جایگزینی برای گوشت نداشته باشید.

استفاده از دیگر مواد برای تهیه دلمه به جای کلم برگ

اگر از مواد پر نماینده دلمه کلم تمام شد می توانید از پیاز به جای برگ های کلم بهره ببرید. به سادگی یک پیاز میانه را پوست کنده، انتهای آن را برش دهید، سپس پیاز را حدود وسط آن برش دهید. به مدت بیست و پنج دقیقه بجوشانید. پس از خارج کردن لایه های پیاز، مواد به جای مانده را داخل آن قرار دهید.

به جای برگ های کلم می توانید از برگ های مو هم برای پوشاندن کف قابلمه بهره ببرید. قبل از استفاده از آن ها، حتما آن ها را بشویید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه انواع دلمه را مرور نموده بودیم. می توانید با مراجعه به لینک های زیر بعضی از روش های تهیه متفاوت را هم بخوانید. طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت هم در کتاب کاله با جزییات موجود است، می توانید مطالعه کنید.

  • طرز تهیه دلمه بادمجان با رب انار
  • طرز تهیه دلمه بادمجان، فلفل و گوجه
  • طرز تهیه دلمه برگ مو کرمانشاهی

سس های مناسب برای تهیه دلمه

برای تهیه دلمه یکی از تفاوت های دیگری که می توان اعمال کرد، متفاوت کردن سسی است که با آن دلمه ها را می پزید. همواره به صورت ساده می توانید یک سس گوجه تهیه کنید و دلمه ها را در آن بپزید. اما برای آشنایی با انواع سس های دلمه می توانید به کتاب کاله مراجعه کنید.

بعضی توصیه می نمایند قبل از پر کردن، کلم را سرد کنید، برخلاف پختن آن ابتدا. در حالی که انجماد کلم آن را نرم می نماید، اما به طور کامل پخته نمی گردد زیرا قبل از پر کردن جوشانده نمی گردد.

تفاوت دلمه کلم برگ تبریزی با سایر دلمه ها

برای تهیه دلمه در شهر تبریز معمولا اصلی ترین تفاوت به نوع سبزی و سسی است که استفاده می گردد.

  • نوع سبزیجات: ترکیب سبزیجات استفاده شده در دلمه کلم برگ تبریزی با سایر منطقه ها فرق دارد. به عنوان مثال، در تبریز از ترکیبی از جعفری، شوید، ترخون و نعناع استفاده می گردد.
  • نوع سس: سس دلمه کلم برگ تبریزی معمولاً با استفاده از رب گوجه فرنگی، آب لیمو و ادویه جات تهیه می گردد.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 15 دی 1403 بروزرسانی: 15 دی 1403 گردآورنده: forushebartar.ir شناسه مطلب: 2165

به "طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی اصلی با تمام نکات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی اصلی با تمام نکات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید