ده توصیه برای ایجاد افکار مثبت در دوران کرونا

به گزارش فروش برتر، هر روز، برای مدت کوتاهی هم که شده، از کسانی که به دنیا و شرایط فعلی بدبینانه می نگرند دوری بجویید. در عوض به کسانی که شما را می سازند یا نظر بدبینانه را تغییر می دهند، یا باعث خندیدن شما می شوند، بچسبید.

ده توصیه برای ایجاد افکار مثبت در دوران کرونا

الکساندر فرویند یکی از همکاران دویچه وله است که به کرونا مبتلا شد و ناچار بود مدتی را در قرنطینه بگذرارند. او یادداشت هایی برداشته است که می توانند برای همگان قابل توجه باشند.

فرویند ده توصیه برای ایجاد افکار مثبت در این دوران سخت را با کاربران بخش آلمانی دویچه وله در میان گذاشته است که چکیده آن ها در اینجا به زبان فارسی ارائه می گردد.

یک: لحظه را زندگی کنید!

در حال حاضر و با امکانات موجود، شرایط ناهنجار پیش آمده را نمی توان تغییر داد؛ بنابراین خودآزاری به دلیل ترس مداوم از ابتلا، ترس از آینده نامعلوم، تنهایی یا از دست دادن شغل، کارساز نیست و می تواند حتی از نظر روحی به شما لطمه بزند.

انسان غالبا اهداف دور را دنبال می نماید: روز بعد، کار بعدی، پیشنهاد عالی بعدی، سفر بعدی، فرصت بعدی، تجربه بعدی، مشارکت بعدی، رابطه بعدی و أمثال اینها. آنچه را که در حال حاضر داریم نادیده می گیریم. شاید ما در حال حاضر خوشبخت تر از آن هستیم که فکر می کنیم.

اما فقط زمانی می توانیم این موضوع را دریابیم که در این زمینه به خودمطلعی رسیده باشیم، زمانی که محدودیت های اجتماعی فعلی را به عنوان فرصتی برای تامل در زندگی خود ببینیم و مدام به خود یادآوری کنیم که مطلعانه در حال تجربه این لحظه هستیم.

دو: مثبت فکر کنید!

بار ها خوانده ایم یا شنیده ایم که تفکر مثبت یا مثبت اندیشی برای سلامتی بسیار مهم است و این که آینده نگری خوش بینانه می تواند طول عمر را تا 15 درصد افزایش دهد. مثبت اندیشی به ویژه در این دوران بحران زده آسان نیست و نگرانی ها و مسائل ذهن ما را کدر می نمایند.

در هر زمانی، حتی در این شرایط سخت، بازنگری اتفاقات روز و یافتن سه نکته خوب یا اتفاق مثبت، مطلعی به لحظه های کوچک شاد، که اغلب در زندگی روزمره گم می شوند، روحیه انسان را تقویت می نماید. این لحظه ها می توانند یک گپ کوتاه دل پذیر باشند یا اخبار مثبت. با تمرکز بر این لحظه ها خود را از این شادی های کوچک مطلع کنید. بهتر است که آن ها را یادداشت کنید. افکار مثبت زندگی انسان را به وضوح آسان می نمایند.

سه: به چیز های دیگر فکر کنید!

امروزه به هر جا که می نگریم یا آنچه را که در باره اتفاقات روز می خوانیم و حتی در گفت گو با نزدیکان و آشنایان، به بحران کرونا می رسیم. این قابل درک است، اما مفید نیست. با وقفه های طولانی مدت، از تمام خبر های هولناک در رسانه ها یا چت های هیجان انگیز در شبکه های اجتماعی دوری کنید.

هر روز، برای مدت کوتاهی هم که شده، از کسانی که به دنیا و شرایط فعلی بدبینانه می نگرند دوری بجویید. در عوض به کسانی که شما را می سازند یا نظر بدبینانه را تغییر می دهند، یا باعث خندیدن شما می شوند، بچسبید.

چهار: به نظم روزانه اهمیت بدهید!

پاندمی کرونا کل زندگی ما را زیرورو نموده است. پیش تر بسیاری از ما از برنامه های منظم روزانه دلخور بودیم و آرزوی اوقات فراغت بیشتری داشتیم. اما واقعیت این است که زندگی برخی از افراد، بدون برنامه منظم روزانه مختل می گردد: بدون زمان مشخصی برای برخاستن از رختخواب، وعده منظم غذایی، زمان مشخصی برای خرید و غیرو.

بسیاری از ما در دوران کرونایی به طور ناگهانی وقت زیادی را در خانه می گذرانیم، اتفاقی که می تواند خوشایند باشد، زیرا وقت بیشتری در کنار خانواده یا برای خودمان داریم. این هم زیستی نامانوس طولانی مدت می تواند در عین حال به آزمایشی برای دریافت میزان انعطاف پذیری ما تبدیل گردد.

برای موفقیت در کوره آزمایش، مهم است که به برنامه های منظمی که داشته اید در این دوران هم پایبند باشید.

پنج: تحرک داشته باشید!

تقریبا همه ما در زندگی روزمره پیشاکرونایی خیلی بیشتر از امروز تحرک داشتیم. بیشتر می دویدیم، از پله های بیشتری بالا می رفتیم، برای رسیدن به اتوبوس سرعت مان را بالا می بردیم، در صف خرید می ایستادیم، کالا های خریداری شده را به خانه می بردیم و خیلی کار های دیگر که امروز به ناچار انجام نمی دهیم.

این که چه نوع ورزشی برای شما مفید است، خودتان بهتر از دیگران می دانید. مهم ترین چیز این است که بر تنبلی غلبه کنید و راه بیافتید. تنها یک چیز فرق ننموده است: نخستین گام برای آغاز روز برخاستن از رختخواب است. ماندن طولانی مدت در رختخواب برای روحیه زیان آور است و حتی می تواند شما را دچار افسردگی کند.

شش: طبیعت را احساس کنید!

رنگ های پاییزی، پرندگان مهاجر و جریان باد را تجربه کنید. پیاده روی برای همه ما خوب است، حتی اگر نیم ساعت در روز باشد - البته یک ساعت ونیم بهتر است.

در صورت امکان، از آفتاب حداکثر بهره را ببرید. اگر باران بارید یا طوفان آمد چه؟ مثلی هست که می گوید، هوای بد وجود ندارد، فقط لباس بد و خوب وجود دارد. حتی اگر هوا برایتان ناراحت نماینده باشد: از منزل خارج شوید! به ویژه ورزش در هوای تازه روحیه انسان را بالا می برد، استرس و نگرانی را رفع می نماید، زیرا ورزش در فضای باز سطح هورمون کورتیزول در خون را کاهش می دهد.

هفت: بدن و ذهن خود را نوازش دهید!

البته نه با شکلات و چیپس! با رژیم غذایی سالم، میوه، سبزیجات، آب میوه تازه. برای ذهن؟ آرامش، پرهیز از دلهره، نور شمع به جای چراغ سقفی، موسیقی به جای صدای ماشین لباس شویی، ماساژ، حتی اگر با دوش حمام یا مالیدن حوله برای خشک کردن بدن باشد.

مهم این است: برای نوازش جسم و روح خود وقت کافی در نظر بگیرید.

هشت: خود را غافلگیر کنید!

محدودیت های اجتماعی دنیای ما را بسیار کوچک و کسل نماینده نموده است، اما ذهن ما به نیروی محرکه و تنوع احتیاج دارد؛ بنابراین خودتان را غافلگیر کنید، برای خودتان سورپرایز ایجاد کنید. به عنوان مثال، دستورالعمل ها برای غذا هایی را که نمی شناسید پیدا کنید یا ترکیبات غذایی را که می شناسید تغییر دهید، حتی اگر طعم آن مورد پسندتان نباشد.

به موسیقی ای که به طور معمول گوش نمی دهید رو بیاورید، سریال ها یا برنامه های تلویزیونی مشابه را به طور مداوم تماشا نکنید. در بسیاری از کانال های تلویزیونی یا اینترنتی برنامه ها و فیلم های گوناگون مستند و سینمایی ارائه می گردد، برنامه ها یا فیلم هایی که ایده های جدیدی به شما می دهند.

نُه: به خانه تان برسید!

بسیاری از مردم در فصل بهار تمایل زیادی به خانه تکانی، تغییر دکوراسیون یا رنگ خانه خود را دارند. انسان به طور معمول در یک محیط مرتب، تمیز یا تازه رنگرزی شده احساس راحتی بیشتری می نماید. ثابت شده است که نظافت استرس را کاهش می دهد و حتی برخی افراد خانه تکانی را نوعی مدیتیشن (مراقبه) می دانند.

برای برخی ها، نظم دادن به وسایل خانه تاثیری رهایی بخش دارد. به عنوان مثال در اروپا هر شهروند به طور متوسط 10 هزار شی نگه داری می نماید که به بسیاری از آن ها احتیاج ندارد، اما پاکسازی در این مورد برایش مشکل است. برای این که راحت تر پاکسازی را انجام دهید، ترفند خوبی وجود دارد: اتاق به اتاق پیش نروید بلکه بر أساس دسته بندی اشیا، مثلا لباس، کتاب، یادگاری ها و غیرو اقدام کنید.

اگر ابتدا تمام اشیا هم دسته را در یک انبار قرار دهید، می توانید به راحتی در باره ماندنشان یا جدایی از آن ها تصمیم بگیرید.

دَه: کار جدیدی آغاز کنید!

اگر وقت می داشتم، می توانستم ... این جمله برای خیلی ها آشناست. بهترین بهانه برای دررفتن از انجام یک کار یا پرداختن به یک موضوع.

پس الان که وقت داریم، بیایید آن کار را انجام دهیم یا به آن موضوع بپردازیم، به عنوان مثال یادگیری یک زبان جدید، نقاشی یا موسیقی، یوگا یا فعالیت اجتماعی، یاری به بچه ها برای آموزش یا حتی خرید برای یک همسایه سالمند یا بیمار. الان وقت برای کار های جدید داریم.

منبع: دویچه وله

منبع: فرادید
انتشار: 28 آذر 1399 بروزرسانی: 28 آذر 1399 گردآورنده: forushebartar.ir شناسه مطلب: 1098

به "ده توصیه برای ایجاد افکار مثبت در دوران کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ده توصیه برای ایجاد افکار مثبت در دوران کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید