کاشت آووکادو در باغچه

به گزارش فروش برتر، آووکادو از گیاهان همواره سبز محسوب می گردد که میوه ای به شکل گلابی و به رنگ سبز دارد. در مرکز این میوه، دانه بزرگی قرار گرفته که حدودا 10 الی 20 درصد از کل میوه را تشکیل می دهد. به طور کلی وزن این میوه با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت بوده و بین 250 تا 500 گرم متغیر است. به همین دلیل هم به آن میوه تمساح نیز گفته می گردد. این میوه بسیار مغذی است و می تواند از هسته خودش رشد کند. درخت آووکادو مدت زیادی طول می کشد تا رشد کند و گاهی وقت ها میوه دادن آن تا 15 سال به طول می انجامد. با این حال کاشت آووکادو در باغچه یک کار بسیار لذت بخش و سرگرم کننده و هم چنین سودآور است. برای آشنایی با نحوه کاشت آووکادو در باغچه تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کاشت آووکادو در باغچه

نحوه کاشت آووکادو در باغچه

کاشت آووکادو در باغچه چند مرحله مختلف دارد. در بخش اول باید شرایط مناسب را برای رشد این میوه فراهم کنید تا بتوانید شاهد رشدش باشید. با ما همراه باشید تا مرحله اول فراهم کردن شرایط رشد آووکادو را شرح دهیم:

1. فراهم کردن شرایط خوب

یک مکان گرم با نور خورشید پیدا کنید

آووکادو به عنوان یک گیاه گرمسیری عاشق خورشید است. این گیاه بومی آمریکای مرکزی، مکزیک و غرب هند بوده و برای رشد در محیط های گرم و مرطوب تکامل پیدا نموده است. اگرچه آووکادو برای پرورش در محل های دور از کالیفرنیا پرورش داده شده است، ولی برای رشد مناسب، همیشه به نور مطلوب خورشید احتیاج دارد. با این حال به طور متناقضی، گیاهان جوان و تازه آووکادو احتمالا در اثر تابش مستقیم نور آفتاب صدمه ببینند و حتی خراب شوند؛ مخصوصا قبل از این که زمان کافی را برای فراوری برگ های گسترده داشته باشند.

به همین دلیل هم باید وقتی قصد پرورش آووکادو از هسته را دارید، باید جایی را انتخاب کنید که در بعضی از بخش های روز به آفتاب دسترسی داشته باشد ولی مدام هم در معرض تابش این نور قرار نگیرد. برای مثال می توانید اوایل رشد این گیاه، طاقچه پنجره های آفتابی را برگزینید. شما با علم بر این که آووکادو فقط در ساعاتی از روز نور خورشید دریافت می نماید، می توانید این گیاه را به طور دقیق از لحاظ دما و رطوبت کنترل کنید.

از سرما، یخ و باد جلوگیری به عمل آورید

در اغلب موارد، گیاهان آووکادو عملکرد خوب و مناسبی ندارند. وجود برف، بادهای سرد و افت سریع دما که حتی برای گیاهان مقاوم تر هم می توانند مضر باشد، باعث از بین رفتن گیاهان آووکادو می شوند. اگر محل زندگی شما در یک منطقه با آب و هوای گرمسیری یا نیمه گرمسیری با زمستان های تقریبا معتدل باشد، ممکن است بتوانید گیاهتان را پس از گذشت یک سال از خانه بیرون بیاورید؛ اما اگر در منطقه سردسیر زندگی می کنید که محتمل است در زمستان دمای هوا به زیر صفر برسد، باید برای مراقبت کردن از گیاه، آن را در زمستان به خانه بیاورید تا از آن در برابر اتفاق ها و شرایط محیطی محافظت گردد.

از خاک غنی با زهکشی مناسب بهره ببرید

مثل دیگر گیاهان متداولی که در باغ وجود دارند، آووکادو نیز در یک خاک سست و غنی بهترین و بهترین عملکرد را دارد. این نوع خاک ها، مواد مغذی بسیار زیادی را برای تقویت گیاه فراهم نموده و با کاهش خطر آبیاری بیش از حد، امکان هوادهی زیادی را برای آن به وجود می آورند. برای دسترسی به بهترین نقاط رشد، تا وقتی که ریشه ها و ساقه آووکادو به طور کامل ثابت گردد، کوشش کنید که از این نوع خاک به عنوان خاک گلدان بهره ببرید. به عبارت دیگر احتیاج نیست که خاک گلدان خود را در همان اوایل فرایند رشد آماده کنید؛ چون هسته های آووکادو پیش از این که داخل خاک بفرایند، در آب آغاز به رشد می نمایند.

از خاک با PH نسبتا پایین و کم بهره ببرید

آووکادو در خاک هایی که PH کمی دارند، رشد بهتری دارد. برای این که به نتیجه خیلی خوبی برسید، شما باید سعی کنید که آووکادو را در خاک با PH 5 تا 7 بکارید. آووکادو در خاکی که سطح PH بالایی داشته باشد، توانایی جذب عناصر حیاتی اش مثل آهن و روی را به طرز قابل توجهی از دست می دهد که همین عامل جلوی رشد آن را می گیرد.

اگر PH خاکی که دارید بالا است، روش کاهش PH مثل اضافه کردن مواد آلی یا کاشت گیاهان مقاوم به PH قلیایی را در باغ خود پیش بگیرید. علاوه بر این می توانید با افزودن عناصری مثل سولفات آلومینیوم یا گوگرد هم به نتایج قابل قبولی برسید.

مطلب پیشنهادی:راهنمای کاربردی روش کاشت هسته میوه

2. کاشت آووکادو

در بخش دوم به کاشت هسته آووکادو و کاشت آووکادو در باغچه می پردازیم. این بخش دارای مراحل متعددی است که شما با رعایت تک تک کارهای گفته شده می توانید یک آووکادو را در خانه و سپس در باغچه پرورش دهید.

هسته را بشویید

در اولین مرحله از کاشت، باید هسته آووکادو را جدا کنید. این مرحله بسیار راحت است. ابتدا با یاری یک چاقو میوه را نصف نموده و آن را بچرخانید تا دو نیمه از هم جدا شوند. سپس هسته را بیرون بیاورید و بشویید تا کاملا تمیز گردد. مراقب باشید بخش قهوه ای هسته را نخراشید یا جدا نکنید.

هسته را در آب معلق کنید

هسته آووکادو نباید مستقیم در خاک کاشته گردد و شما باید قبل از این که آن ها را در خاک بکارید، آن را داخل آب بگذارید. در این مدت باید اجازه دهید ریشه و ساقه آن ، به قدر کافی رشد کند تا در تحمل گیاهدچار مشکل نگردد. یک روش ساده برای تعلیق هسته در آب وجود دارد. با یاری سه خلال دندان در کناره های هسته و قرار دادن هسته به شکلی که در لبه یک فنجان یا یک کاسه بزرگ قرار بگیرد، مانع از افتادن هسته داخل آب می شوید. این روش هیچ آسیبی به گیاه نمی رساند. روش دیگر نیز به این صورت است که فنجان یا کاسه موردنظر را با آب پر کنید تا تنها بخش انتهای هسته داخل آب باشد.

آن را کنار پنجره قرار دهید و درصورت احتیاج آب آن را تعویض کنید

در این مرحله باید ظرف را با هسته در محلی قرار دهید که گاهی نور مستقیم خورشید را دریافت کند. ظرف را یک بار در هفته خالی نموده و دوباره با آب شیرین پر کنید تا تمیز بماند. اگر سطح آن از زیر هسته بیرون بود، در اواسط هفته بیشتر آب اضافه کنید.

طی تقریبا چند هفته الی یک ماه و نیم باید توجه کنید که ریشه ها از پایین هسته آغاز به رشد می نمایند و ساقه کوچکی از بالای آن بیرون می آید. مرحله اولیه عدم فعالیت می تواند حدود 2 تا 6 هفته طول بکشد اما شکیبا باشید؛ بالاخره گیاه آغاز به رشد خواهد نمود.

هنگامی که ساقه 15 سانتی متر طول دارد آن را برش دهید

با آغاز رشد ریشه و ساقه آووکادو، فرایند پیشرفتش را دیدن کنید و اگر احتیاج بود، آب آن را جایگزین کنید. وقتی ساقه تقریبا به 6 اینچ رسید، آن را هرس کنید و به 3 اینچ برسانید. این کار می تواند در عرض چند هفته باعث ایجاد ریشه های تازه شده و باعث گسترده تر شدن ساقه گردد.

مطلب پیشنهادی:مناسب ترین زمان کاشت بذر

هسته آووکادو را بکارید

چند هفته بعد از اولین هرس، موقعی که ریشه گیاه زخیم شد و رشد کرد و ساقه آن برگ های تازه داد، آن را به گلدان منتقل کنید. خلال دندان ها را بردارید و ریشه های هسته را در یک خاک غنی از مواد آلی که تخلیه خوبی داشته باشد، بکارید. توجه داشته باشید که به این منظور گلدان های بزرگ بهتر هستند و گلدان های کوچک درنهایت باعث محدود کردن ریشه گیاه شده و از رشد آن جلوگیری می نمایند. در این موقعیت شما باید گلدان را حتما عوض کنید. بعلاوه دفت داشته باشید که هسته را کاملا در خاک دفن نکنید؛ بلکه ریشه ها را دفن نموده و نیمه بالایی هسته را بیرون بگذارید.

گیاه را مدام آبیاری کنید

به محض کاشتن گیاه در گلدان، آن را به خوبی آبیاری نموده و خاک آن را خیلی آرام اما به طور کامل خیس کنید. پس از آن باید طوری گلدان را آبیاری کنید که خاکش کمی مرطوب باشد، ولی باعث نگردد که خاک اشباع یا گل آلود به نظر برسد.

گیاه را مقاوم سازی کنید

هر زمانی که شما گیاه را بیرون قرار می دهید، باعث می شوید که گیاه به تدریج در معرض شرایط بیرونی قرار بگیرد یا مقاوم تر گردد. پس اول باید گلدان را در جایی قرار دهید که روزانه به طور غیرمستقیم آفتاب بگیرد. بعد از آن، گلدان را به مرور به جاهایی ببرید که آفتابی تر هستند. در آخر، گل برای تابش مستقیم نور خورشید آماده است.

شاخه برگ ها را بعد از هر 15 سانتی متری که رشد کرد، کوتاه کنید

وقتی کاشت آووکادو در باغچه یا گلدان تمام شد، با آغاز رشدش باید آبیاری مکرر و نور خورشید را ادامه دهید. پیشرفت گل را به صورت دوره ای و با خط کش مقدار بگیرید. وقتی ساقه به ارتفاع یک پا رسید، برگ های تازهی که از نوک ساقه رشد کردند را بزنید و بقیه را سالم بگذارید.

در ادامه نیز هربار گیاه 15 سانتی متر رشد کرد، تازهترین برگ ها را حذف کنید. این کار باعث ترغیب گیاه به رشد شاخه های تازه می گردد. درنهایت این روش باعث سالم تر شدن آووکادو خواهد شد. نگران نباشید! گیاه آسیب نمی بیند. زیرا آووکادو به مقدار ای مقاوم است که این هرس معمولی خرابش نکند.

نهال را تا حدود 6 یا 0.7 متر بلند کنید

گفتیم که آووکادوها در زمان ثابتی میوه نمی دهند و برای بعضی از آن ها سال ها طول می کشد که به ثمر بنشیند. پیوند زدن؛ بهترین کاری است که شما می توانید به این منطور انجام دهید. برای پیوند زدن به یک درخت آووکادو که میوه خوب فراوری کند و نهال آووکادو که بین 60 تا 70 سانتی متر طول دارد، احتیاج دارید. اگر بتوانید درختی پیدا کنید که بیماری نداشته باشد، عالی می گردد. پیوند زدن جسمی 2 گیاه باعث می گردد تا از گیاهان به سالم ترین شکل بهره ببرید.

از فصل بهار آغاز کنید

بهترین حالت این است که 2 گیاه را زمانی که به صورت فعال رشد می نمایند و قبل از این که هوا خشک گردد، به هم پیوند بزنید. از بهار آغاز کنید و حدود 4 هفته منتظر طی شدن این فرایند باشید.

در نهال، یک برش T شکل ایجاد کنید

با یک چاقو، برش T شکلی را از ساقه گیاه درحدود 20 تا 30 سانتی متر فاصله از سطح زمین ببرید. تقریبا یک سوم از ضخامت ساقه را به شکل افقی برش دهید. بعد از آن چاقو را بچرخانید و حدو یک اینچ ساقه را به سمت زمین ببرید. با چاقو، پوست را از ساقه جدا کنید. بدیهی است شما از بریدن زیاد ساقه جلوگیری می کنید؛ اما هدف این است که کنار ساقه را باز کنید تا عضو تازه را به آن پیوند بزنید. از قلم نیاندازید که شما قصد صدمه زدن به نهال را ندارید.

یک جوانه از درخت فراورینماینده ببرید

یک جوابه با ظاهر سالم روی درختی که میوه می هد، پیدا کنید. با ایجاد یک برش مورب که حدود 1.2 سانتی متر از زیر جوانه می دهد و 2.5 سانتی متر زیر آن انتها می یابد، آن را از درخت جدا کنید. اگر جوانه در وسط بخشی از شاحه یا شاحه کوچک قرار گرفته است، برای برداشتن آن یک سانتی متر بالای جوانه را نیز برش دهید.

جوانه را به نهال متصل کنید

شاخه بریده شده از درخت فراورینماینده را در برش T شکل قرار دهید. باید طوری این کار را انجام دهید که مواد سبز زیر پوست هر گیاه لمس گردد. اگر خلاف این اتفاق بیفتد، ممکن است جوانه زدن پیروز نباشد. بعد از قرار گرفتن شاخه جوانه در شکاف قلمه، آن را با نوارهای پلاستیکی مخصوص محکم کنید.

صبر کنید تا جوانه بگیرد

اگر کوششتان پیروز باشد، باید جوانه و نهال با هم یکسان شده و یک گیاه بدون درز تشکیل گردد. پس از رسیدن بهار این فرآیند طی یک ماه اتفاق خواهد افتاد. بعد از بهبود گیاه می توانید نوارهای پلاستیکی را جدا کنید. بعلاوه شما می توانید ساقه گیاه اصلی را یک یا دو اینچ بالاتر از شاخه تازه برش دهید تا شاخه تازه، اصلی گردد.

برای کاشت آووکادو در باغچه باید چکار کنیم؟

آووکادو یک درخت است و درنهایت نیز رشد می نماید و مانند یک درخت بزرگ می گردد. پس نمی توان آن را تا ابد در گلدان گذاشت. بنابراین پس از جوانه زدن و پیوند زدن آن، باید فرایند کاشت آووکادو در باغچه و یک محیط بیرونی را انجام داد. در کاشت باید مراقب ریشه ها باشید تا آسیب نبینند؛ پس خاک اطراف ریشه ها را زیاد فشرد نکنید. به آبیاری منظم آووکادو دقت کنید تا به تدریج تبدیل به درختچه و درخت گردد و دوره آسیب پذیری را پشت سر بگذارد.

خواص آووکادو چیست؟

از خواص آووکادو می توان به این موارد اشاره نمود:

  • پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه در زنان
  • تصفیه کبد
  • خواص ضد سرطان
  • سلامت قلب و سیستم گردش خون
  • خواص ضدالتهابی
  • کاهش درد آرتروز
  • یاری به سلامت چشم

نتیجه گیری

آووکادو از آن میوه های بسیار مقوی و مغذی است که در آن پتاسیم بیشتری نسبت به موز وجود دارد. این میوه را در سالاد نیز استفاده می نمایند. آووکادو به صورت بومی به ایران تعلق ندارد اما می تواند در اینجا هم رشد کند. البته پرورش دادن آووکادو مستلزم رعایت نکات و آگاهی از چگونگی کاشت است. بعلاوه شما ابتدا باید آن را در گلدان و درخانه بکارید تا کم کم رشد کند و سپس آن را به باغچه انتقال دهید. کاشت آووکادو در باغچه نیز باید به تدریج اتفاق بیفتد و اگر تمامی نکات را رعایت کنید، می توانید کاشت پیروزیت آمیزی داشته باشید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

منبع: آچاره
انتشار: 23 مرداد 1401 بروزرسانی: 23 مرداد 1401 گردآورنده: forushebartar.ir شناسه مطلب: 1894

به "کاشت آووکادو در باغچه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاشت آووکادو در باغچه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید