مروری بر تاریخچه و رشد شگفت انگیز مرورگر گوگل کروم

به گزارش فروش برتر، اگرچه قدمت بعضی از مرورگرهای وب بسیار بیشتر از گوگل کروم است، اما این مرورگر با فاصله زیادی در حال حاضر پرطرفدارترین مرورگر وب محسوب می گردد. گوگل کروم بعد از عرضه، خیلی سریع پیروز شد رقبایی مانند اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس و سافاری را پشت سر بگذارد. سه روز قبل سالگرد تولد 11 سالگی گوگل کروم بود و به همین بهانه قصد داریم نگاهی به تاریخچه این مرورگر جذاب بیندازیم.

مروری بر تاریخچه و رشد شگفت انگیز مرورگر گوگل کروم

توسعه یک مرورگر بهتر

مرورگر گوگل کروم در تاریخ 4 سپتامبر 2008 منتشر شد. در آن موقع، از آنجایی که سافاری فقط محدود به گجت های اپل بود، در زمینه مرورگرها اکثر کاربران از اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس استفاده می کردند. اینترنت اکسپلورر در زمینه تعداد کاربران حرف اول را می زد ولی روی هم رفته همواره مورد انتقاد گسترده قرار می گرفت. فایرفاکس ویژگی های جذاب تری داشت ولی در مقایسه با سهم بازار 60 درصدی اینترنت اکسپلورر، تنها حدود 30 درصد از کاربران از فایرفاکس استفاده می کردند.

چند روز قبل از انتشار گوگل کروم، این شرکت در وبلاگ خود پستی با عنوان رویکرد تازه در قبال مرورگر منتشر کرد. در این پست گوگل شرح داد که آن ها می خواهند مرورگر جدیدی را منتشر نمایند زیرا به اعتقاد آن ها، با این کار می توانند ارزش بیشتری برای کاربر ایجاد نمایند و در عین حال، به نوآوری در وب یاری می نمایند.

ضمناً گوگل شرح داد که کروم یک پروژه اوپن سورس یا متن باز است. به همین خاطر کد اصلی یا سورس کد این پروژه به وسیله مرورگر Chromium در اختیار عموم نهاده شد و گوگل برای توسعه آن از بخش های موجود در WebKit اپل و فایرفاکس استفاده کرد.

طبیعتا، اولین نسخه ای که از این مرورگر منتشر شد نسخه بتا بود که در دسترس کاربران ویندوز نهاده شد. اگرچه سه ماه بعد برای کاربران ویندوز نسخه با ثبات گوگل کروم منتشر شد، ولی کاربران مک و لینوکس حدود 2 سال بعد در سال 2010 پیروز شدند از نسخه با ثبات این مرورگر استفاده نمایند.

این مرورگر نسبت به رقبا مزایای زیادی را ارائه می کرد. اول از همه، گوگل نسبت به رقبا بودجه بسیار بیشتری را برای این پروژه اختصاص می داد. علاوه بر این در نگاه گوگل، مرورگر کروم بیش از یک مرورگر صرف بود و به همین خاطر بستری برای توسعه اپلیکیشن های تحت وب فراهم کرد. ضمناً به لطف جدا کردن پردازش های مربوط به تب های مختلف، اگر یک وب سایت مشکل ایجاد می کرد، این موضوع منجر به هنگ کردن کل مرورگر نمی شد و تنها تب مذکور بسته می شد.

این موارد در کنار سرعت بالا، رابط کاربری ساده و البته حضور در انواع پلتفرم ها باعث شد که کروم خیلی سریع محبوبیت گسترده ای پیدا کند. گوگل در زمان مناسب محصول مناسبی را توسعه داد و خیلی زود مورد استقبال گسترده کاربران نهاده شد.

رشد شگفت انگیز

گوگل کروم طی سال های گذشته به صورت آهسته و پیوسته به رشد خود ادامه داده است. تا سال 2010، این مرورگر در تمام سیستم عامل های دسکتاپ حضور داشت و در سال 2012 هم به اندروید و iOS راه پیدا کرد.

در سال 2013، گوگل بر مبنای موتور WebKit که طی 5 سال گذشته از آن استفاده می کرد، موتور مرورگر Blink را خلق کرد. مهم ترین وظیفه موتور مرورگر، ترجمه HTML و دیگر بخش های صفحه وب به چیزی است که کاربران در نمایشگر گجت های خود می توانند ببینند. موتور مرورگر Blink انعطاف پذیری بیشتری برای ارائه قابلیت های جدید در مرورگر کروم به ارمغان آورد و خیلی زود تمام مرورگرهای مبتنی بر Chromium به بهره گیری از این موتور روی آوردند.

از آن موقع، شرکت های زیادی مرورگر خود را بر مبنای نسخه متن باز Chromium توسعه داده اند که از بین آن ها می توانیم به Brave، Vivaldi و Opera اشاره کنیم. حتی مایکروسافت هم تصمیم گرفته برای مرورگر مایکروسافت اج از Chromium استفاده کند.

با توجه به شمار زیاد مرورگرهای مبتنی بر موتور Blink و دیگر تکنولوژی های گوگل، تکنولوژی های وب تا حد زیادی با در نظر دریافت کروم توسعه پیدا کردند. یکی از دلایل اصلی رشد همه جانبه مرورگر کروم هم به همین موضوع برمی گردد. در نهایت، مرورگر کروم آن قدر قدرتمند شد که این شرکت یک سیستم عامل مستقل را به نام Chrome OS بر محور آن توسعه داد.

امروزه، کروم بوک ها توجهات زیادی را جلب می نمایند و روزبه روز در زمینه هایی مانند صنعت آموزش تا حتی استفاده های خانگی، مورد توجه کاربران بیشتری قرار می گیرند. و نطفه این سیستم عامل و گجت های مبتنی بر آن، به یک رویکرد تازه در قبال مرورگرها برمی گردد.

چیزی بیش از یک مرورگر صرف

گوگل کروم و در کل محیط وب، طی 11 سال گذشته تغییرات گسترده ای را پشت سر گذاشته اند. گوگل کروم حالا صرفا یک مرورگر ساده نیست و مانند خود گوگل، در حوزه های مختلفی حضور دارد و به یک نوع پلتفرم معتبر بدل شده است.

محبوبیت اپلیکیشن های تحت وب روزبه روز افزایش پیدا می نماید، استانداردهای وب همچنان در حال تغییر و توسعه هستند و در مرکز این موارد، گوگل کروم واقع شده است. بسیاری از توسعه دهندگان برای طراحی و توسعه اپلیکیشن های تحت وب و سایت ها، به صورت پیش فرض مرورگر کروم را در نظر می گیرند.

به گزارش StatCounter، در بین تمام پلتفرم های موجود، مرورگر کروم 64 درصد از کاربران را در اختیار دارد و بعد از آن مرورگر سافاری واقع شده است که به لطف گجت های iOS توانسته 15.5 درصد از کاربران را در اختیار داشته باشد. فایرفاکس هم با داشتن 4.4 درصد از این کاربران در مقام سوم نهاده شده است.

با توجه به اینکه در حال حاضر فایرفاکس و سافاری تنها مرورگرهای مهمی هستند که از Chromium بهره نمی برند، معلوم نیست در آینده نه چندان دور وب چگونه توسعه پیدا می نماید. آیا گوگل کروم برای همواره سلطان این حوزه باقی می ماند؟ یا اینکه کوشش های اخیر فایرفاکس باعث می گردد این مرورگر به رقیب مهم تری برای کروم بدل گردد؟ یا شاید هم در آینده نزدیک نحوه تعامل ما با وب به صورت گسترده تغییر می یابد و مرورگرهایی به شکل فعلی منقرض می شوند؟ آینده هرچه که باشد، به هیچ عنوان نمی توان نقش مهم مرورگر کروم را در حوزه اینترنت و وب کتمان کرد.

چرا مرورگر گوگل کروم حجم زیادی از حافظه رم را اشغال می نماید؟

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: forushebartar.ir شناسه مطلب: 150

به "مروری بر تاریخچه و رشد شگفت انگیز مرورگر گوگل کروم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مروری بر تاریخچه و رشد شگفت انگیز مرورگر گوگل کروم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید