مقامات و مطبوعات لبنان درباره تحولات و اعتراضات اخیر چه می گویند؟

به گزارش فروش برتر، لبنان برای سومین روز پیاپی شاهد اعتراضات مردم به وضعیت مالی این کشور است.همزمان مقامات لبنانی بر حمایت از دولت برای ایجاد اصلاحات تاکید نموده اند.

مقامات و مطبوعات لبنان درباره تحولات و اعتراضات اخیر چه می گویند؟

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، اعتراضات مردم در مناطق مختلف لبنان به نابسامانی اوضاع اقتصادی و معشتی این کشور برای سومین روز پیاپی ادامه دارد. کانون اعتراضات در میدان ریاض الصلح، مقر نخست وزیری لبنان در مرکز بیروت است.

مدارس و دانشگاه های سراسر لبنان هم به دنبال تظاهرات خشونت آمیز مردمی همچنان تعطیل هستند. بعضی موسسه های تجاری و دولتی در مرکز بیروت در پی حمله معترضان به آنجا آسیب دیده اند. بسیاری از خیابان ها توسط ارتش یا معترضان مسدود است.

در درگیری های شب گذشته میان معترضان و نیروهای امنیتی در مرکز بیروت چهل نفر از متحصنین بازداشت و چهل نفر دیگر از نیروهای امنیتی هم زخمی شدند.

مطبوعات صبح امروز لبنان بر تصمیم حکومت برای سرکوب اعتراضات متمرکز بودند. بخصوص که ارتش لبنان از شب گذشته برای حمایت از نیروهای امنیتی مداخله کرد. رسانه های لبنان همچنین به موضوع ضرب الاجل 72 ساعته سعد الحریری، نخست وزیر لبنان به دولت و رئیس جمهور لبنان برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم اشاره کردند که از سوی معترضانی که هنوز در خیابان ها حضور دارند پذیرفته نیست و ساعات آینده را غیر قابل پیش بینی نموده است.

وزیر خارجه لبنان: باید مواظب بعضی موج سواری ها بر اعتراضات مردمی بود

جبران باسیل وزیر امور خارجه لبنان دیروز آدینه از کاخ ریاست جمهوری بعبدا در بیروت گفت: آنچه رخ داده ناشی از انباشت بحران هاست. من مردم را می فهمم، اما نمی توانم مثل آنها بیان کنم و اگر اوضاع درمان نگردد، آینده پیش رو وخیم تر است.

وی گفت: آنچه اتفاق می افتد، می تواند یک فرصت باشد همان گونه که می تواند به یک فاجعه بزرگ تبدیل گردد و ما را به آشوب و فتنه بیندازد. این دو گزینه روشن و متناقض است: یا یک فروپاشی بزرگ یا یک نجات جسورانه.

باسیل با تاکید بر اینکه مشارکت جریان آزاد ملی(جریان متبوع وی) را نیز در این اعتراضات درک می نماید اضافه نمود: اما به آنها هشدار می دهم که پشت هر انتخاب و تصمیم اشتباهی کشیده نشوند و آنچه اتفاق می افتد باید باعث تقویت صندلی رئیس جمهور و موضع ما و صندلی همه اصلاح طلبان گردد.

وی تأکید کرد: این تظاهرات ها علیه ما کارگردانی نشده است.بسته ای از اصلاحات وجود دارد که رئیس جمهور از آن حمایت می نماید و باید عملیاتی گردد و یک سری پیش نویس اصلاحات اقتصادی را با موضوع برق، فساد و اتلاف بیت المال را تهیه نموده ایم.

رهبر فراکسیون لبنان القوی(جریان آزاد ملی، میشل عون و جبران باسیل) در مجلس لبنان گفت: بعضی سوار بر موج اعتراضات واقعی مردم می شوند و سعی می نمایند آن را از جهت درست برای دستیابی به اهداف سیاسی خود دور سازند که این اهداف، سرنگونی رئیس جمهور، دولت و مجلسی است که به درستی انتخاب شده است.

وی گفت: موضع ما این است که فقط ارائه راهکار اساسی و اصلاحات در بودجه مجاز است و تحمیل اقتصادیات های جدید ولو اندک را برای عموم مردم نمی پذیریم.

وزیر امور خارجه لبنان بر ضرورت توقف اتلاف بیت المال، فساد و سوء استفاده از ثروت های کشور و همچنین بر ضرورت حل مشکل آوارگان که آن را از مهم ترین دلایل بیکاری لبنانی ها خواند تاکید نمود و گفت: باید قانون بازپرداخت وجوه غارت شده و افشای اسرار بانکی مقامات تصویب گردد.

وی همچنین گفت: اگر دولت نتواند تا قبل از 31 ماه جاری بودجه را تصویب نکند باید استعفا کند.

باسیل تاکید نمود:گزینه جایگزین برای دولت فعلی مبهم و بدتر از شرایط فعلی است، به خصوص اگر خلا دولت ایجاد گردد و گزینه دیگر هم هرج و مرج و فتنه است. ستون پنجم را که در بین مردم غریب آشناست، به یاد بیاورید.

وی گفت: ما باید گرد هم آمده و کار کنیم ، حتی اگر مردم در خیابان باشند و بودجه و اصلاحات را تمام کنیم.حرکت از هرج و مرج به گرسنگی فاجعه بار است و ما ممکن است صحنه یکپارچه اعتراضات مردمی ا از دست بدهیم آن موقع کشور را در چه وضعیتی خواهیم دید.

وی تأکید کرد که آماده است از وزرا و نمایندگان فراکسیون لبنان القوی بخواهد که اسرار بانکی را برداشته و برای روشن شدن سرنوشت وجوه غارت شده تسلیم حکم دادگاه ویژه ای در این خصوص شوند.

رئیس جمهور لبنان: برای ایجاد اصلاحات کوشش می کنیم

میشل عون رئیس جمهور لبنان هم آدینه شب در دفتر خود در کاخ بعبدا پذیرای جمعی از معترضان بود که در جهت کاخ ریاست جمهوری بعبدا تجمع نموده بودند.

رامی علیق یکی از وکلای لبنانی ریاست گروه نمایندگان معترضان را بر عهده داشته و در دیدار با عون دلایل اعتراضات مردم و بخصوص جوانان را تشریح کرد.

رئیس جمهور لبنان هم بر کوشش خود برای ایجاد اصلاحات ضروری، توسعه نظام سیاسی و مبارزه با فساد و دیگر مسائل مورد اهتمام ملت تاکید نمود.

میشل عون گفت: درد شما درد من است. من احساس شما را درک می کنم و برای کاهش درد و رنج شما سخت کوشش خواهم کرد. ما مجموعه ای از اقدامات را برای کاهش آنچه که شما از آن شکایت دارید آغاز نموده ایم و با در نظر دریافت ترکیب لبنان و قوانین نظام لبنان و حریم خصوصی آن به کار خود در این جهت ادامه خواهیم داد.

رئیس جمهور لبنان به معترضان اطمینان داد که کوشش های خود را برای حل اوضاع ادامه خواهد داد.

اعضای گروه معترضان هم از عون برای استقبال از آنها تشکر کردند و قول دادند که نظرات وی را به تظاهرات نندگان منتقل نمایند.

در همین حال روزنامه الجمهوریه لبنان هم اطلاع داد، تماس های فشرده ای بین رئیس جمهور و نخست وزیر و همچنین رئیس مجلس و نخست وزیر و همچنین نخست وزیر با وزیر دارایی لبنان جریان دارد. سعد الحریری همچنین با حزب الله هم تماس گرفته است.

مقام نزدیک به حزب الله: استعفای الحریری بحران را حل نمی نماید

در همین حال روزنامه الشرق الاوسط به نقل از یک مقام سیاسی نزدیک به حزب الله آورده است که این جنبش هرگز از خواسته های مردم به دور نبوده است.

این منبع تاکیدکرد: عصبانیت مردم بجاست و همه می شنوند و احساس می نمایند. تماس هایی برای مهار اوضاع و آرام کردن اعتراض ها جریان دارد تا دولت بتواند مسائل اجتماعی، اقتصادی و اقتصادی را حل و فصل کند .

این مقام با تاکید بر اینکه حزب الله دغدغه اداره راهکار سیاسی را دارد، اضافه نمود: ماندن سعد الحریری در مقام نخست وزیری لبنان اهمیت دارد، زیرا استعفای وی هرگز بحران را حل نمی نماید و چه بسا در آینده با معضل عدم امکان تشکیل کابینه جدید روبرو شویم .

منابع جریان ملی آزاد لبنان در گفت وگو با وبگاه خبری النشره گفتند: جبران باسیل به محض تمام شدن سخنان دیروز سعد الحریری برای او پیغام فرستاد که نیازی به ضرب الاجل 72 ساعته نیست. باید بلافاصله راهکار ها را آغاز کنیم.

الجمهوریه همچنین به نقل از منابع نزدیک به تماس های میان روسای سه گانه لبنان گفت: مهلت 72 ساعته الحریری معجزه آسا نیست. بلکه یک راهکار وجود دارد اینکه جریان ملی آزاد موافقت خود را با ارائه پیش نویس بودجه 2020 به مجلس اعلام کند بدون اینکه مشمول اصلاحات باشد. سپس به وسیله پیش نویس قوانین جداگانه بسته اصلاحاتی که بعدا به مجلس ارائه گردد مورد آنالیز قرار گیرد.

منابع کاخ نخست وزیری لبنان هم گفتند تنها پیغام الحریری به معترضان این است که دولت برای ایجاد اصلاحات کاملا جدی است و باید قبل از اینکه اوضاع بر سر همه خراب گردد کار را آغاز کرد.

این منابع اضافه نمودند: طرف خطاب سعد الحریری در اعطای ضرب الاجل 72 ساعته اول رئیس جمهور و سپس همه نمایندگان در کابینه است تا برای حل بحران یاری نمایند.

طارق ابراهیم نویسنده و تحلیلگر سیاسی هم معتقدند سخنان دیروز سعد الحریری را می توان به شخصی تشبیه کرد که می خواهد آتش را خاموش کند اما نمی داند از کجا آغاز کند. وی تاکید نمود: الحریری باید قدم های شفاف تری بردارد.

وی در گفت وگو با النشره تاکید نمود: سخنرانی الحریری همزمان با سخنرانی جبران باسیل ، وزیر امور خارجه بود و این گواه این است که ساعت های گذشته مذاکره هایی بین الحریری و باسیل اجرا شده است.

این تحلیلگر فرصت 72 ساعته الحریری به گروه های لبنان را در تاریخ لبنان سرنوشت ساز خواند و گفت: ما امروز شاهدیم که معترضان به دو دسته تقسیم شده اند؛ دسته اول خواستار اصلاحات و مبارزه ریشه ای با فساد هستند. دسته دوم شعار سرنگونی نظام سرمی دهند و نگرانی از درگیری بین این دو دسته وجود دارد.

البناء: سیاست های اقتصادی 30 ساله 14 مارس بحران ساز شده است

روزنامه البناء هم به نقل از منابع مطلع خود نوشت: ضرب الاجل الحریری خطاب به جبران باسیل بود که بر ایجاد اصلاحات در بودجه اصرار دارد، اما نخست وزیر لبنان می خواهد بودجه به همین شکل در کابینه تصویب و به مجلس ارائه گردد.

این منابع با اشاره به اینکه الحریری در واقع با قرار از واقعیت و شانه خالی کردن از مسئولیت آن را به گردن شرکای خود در کابینه انداخته است، اضافه نمود: اعتراضات مردمی علیه همین سه سال از عمر کابینه الحریری نیست، بلکه علیه 30 سال از عمر سیاست های اقتصادی و اقتصادی جریان 14 مارس است که ما را به اینجا رسانده است.

روزنامه الاخبار لبنان هم با اشاره به کوشش های زیرکانه سابق ولید جنبلاط و سمیر جعجع برای استعفای سعد الحریری نخست وزیر لبنان گفت: از همان زمان جریان ملی آزاد و حزب الله متوجه نقشه آنها شده و تا الان در قبال آن سکوت اختیار کردند و حالا هم نخست وزیران سابق با الحریری اعلام همبستگی کردند.

الاخبار اظهارات جبران باسیل وزیر خارجه لبنان یا دیگر وزرای در کابینه اعم از نمایندگان المستقبل، حزب القوات یا الاشتراکی را بی فایده خواند و گفت این اقدامات حجم مسائل را بیشتر می نماید و کشور را به فروپاشی سوق می دهد. این روزنامه آورده است، باسیل مثل همواره وعده هایی درباره تامین برق می دهد و اینکه مخالف وضع اقتصادیات است در حالی که خودش آن را پیشنهاد و تصویب نموده بود.

همزمان با تحرکات جاری، لبنانی ها منتظر سخنرانی دبیر کل حزب الله درباره تحولات اخیر هستند.

م

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 10 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: forushebartar.ir شناسه مطلب: 279

به "مقامات و مطبوعات لبنان درباره تحولات و اعتراضات اخیر چه می گویند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقامات و مطبوعات لبنان درباره تحولات و اعتراضات اخیر چه می گویند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید